Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 14/02/2018

Διαβάστε την τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΑΣΥΔΑ, Σταματάκη Γεωργίου στην Ημερίδα κατά της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Θέατρο Αρχελάου.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να συγχαρώ τους διοργανωτές και τον κύριο Νίκο Σιδηρόπουλο για αυτή την πρωτοβουλία

Το πρόβλημα με την εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική είναι τεράστιο. Η κατάσταση είναι γνωστή και στον τελευταίο κάτοικο γιατί πλέον η εγκληματικότητα λίγο πολύ μας έχει ακουμπήσει όλους και ειδικότερα για τον Δήμο Αχαρνών σε ότι μας αφορά σαν Σωματείο, σε κάθε μας παρέμβαση και σε κάθε μας συνάντηση, επισημαίνουμε την λειψανδρία που υπάρχει στην στελέχωση και των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Αχαρνών αλλά και στον Αστυνομικό Σταθμό Θρακομακεδόνων, ο οποίος παρότι ασκήθηκαν πιέσεις να  μην κλείσει λόγω της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ όπως είχε αποφασιστεί, και παρέμεινε ανοιχτός θέλω να σας πω ευθέως  και χωρίς υπεκφυγές ή να χαϊδεύω αυτιά ότι ουσιαστική αστυνόμευση δεν υπάρχει,  αφού είναι υποστελεχωμένος και έτσι δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική και πραγματική ασφάλεια στους κατοίκους των Θρακομακεδόνων . 

[custom:google-ads] 

Δυστυχώς όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αστυνόμευση χωρίς αστυνομία δεν μπορεί να υπάρξει. Τα άδεια κτίρια δεν αστυνομεύουν, αστυνομεύουν οι αστυνομικοί. Ακόμα και σήμερα μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν καθημερινά, αντί οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής να ενισχύονται, σε καθημερινή βάση αστυνομικοί που υπηρετούν εδώ, διατάσσονται να ενισχύσουν υπηρεσίες του κέντρου των Αθηνών, σε φυλάξεις υποτιθέμενων στόχων και επισήμων κ.ο.κ...

Αστυνομική συνοδεία στην Ελλάδα δεν έχω μόνο εγώ και ίσως και η μάνα μου...  

Χρόνια φωνάζουμε  προς πάσα κατεύθυνση, πλην όμως  φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ουσιαστική αστυνόμευση μπορεί να υπάρξει μόνο με έναν τρόπο: με ενίσχυση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής με προσωπικό και μέσα. 

Όλοι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά πιστέψτε με όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την  εύρυθμη λειτουργία, την ευημερία και την προκοπή κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής κοινωνίας.  

Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό κράτος, και αυτό το ζούμε μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, που η ασφάλεια να μην είναι πρώτη προτεραιότητα. Αναρωτιέμαι αν αυτά τα παραδείγματα από τα ευρωπαϊκά κράτη δεν φτάνουν στα αυτιά αυτών που έχουν την ευθύνη των ζωών μας στα χέρια τους.

Λύση όμως μπορεί να δοθεί μόνο εάν και εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Αντί αυτού μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε δει είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Ίσως όμως δυστυχώς η πολιτεία μας θεωρεί πολίτες β΄ κατηγορίας και παιδιά κατώτερου θεού, αφού το επιβεβαιώνει με τις πράξεις της και τις αποφάσεις της. Δεν θέλω να κουράσω άλλο απλά θέλω να παρακαλέσω θερμά τους ιθύνοντες και τους πολιτικούς παράγοντες που βρίσκονται σήμερα εδώ να ενσκήψουν πάνω σε  αυτά τα μείζονα προβλήματα και να ασκήσουν πιέσεις ώστε να δοθούν πραγματικές λύσεις.

Δεν θέλουμε άλλα κούφια λόγια, υποσχέσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα γιατί εδώ μιλάμε για τις ζωές μας και την ασφάλεια των οικογενειών και των παιδιών μας.

Δεν είμαστε ιθαγενείς και δεν θέλουμε άλλα καθρεφτάκια 

   

easyda.gr  

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis