Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:50 | 12/06/2019

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα ένα παγωτάκι είναι ό,τι πρέπει. Απολαυστικό, δροσερό, κατάλληλο για την εποχή.

Αλλωστε, καλοκαίρι και παγωτό είναι έννοιες ταυτόσημες. Από μικρά παιδιά οι περισσότεροι από εμάς μετράγαμε πόσα παγωτά είχαμε φάει και κάναμε διαγωνισμό με τους φίλους μας.

Το παγωτό όμως, όπως όλα τα γλυκά, έχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά και αποτελεί το νούμερο ένα καλοκαιρινό εχθρό της σιλουέτας μας.

[custom:google-ads]

Δεν είναι όμως όλα τα παγωτά το ίδιο. Ορισμένοι τύποι μπορεί να έχουν λιγότερο λίπος, αλλά περισσότερη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι χάνονται θερμίδες από το λίπος, αλλά αντικαθίστανται με εκείνες από τη ζάχαρη.

Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε πως μία μπάλα παγωτό βανίλια μας δίνει περίπου 180 θερμίδες, μία μπάλα σοκολάτα 235 και μία παρφέ 245-300 (ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής). 

Πόσο πρέπει να περπατήσουμε για να κάψουμε ένα παγωτό ξυλάκι; Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έκαναν έρευνα και βρήκαν την απάντηση. 

 Norbert Levajsics/unsplash

Το αποτέλεσμα της μελέτης σε 300 συμμετέχοντες ηλίκίας18-30 ετών ήταν ότι ένα παγωτό ξυλάκι απαιτεί μια ώρα περπάτημα.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι το παγωτό ξυλάκι έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το κυπελλάκι (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει επικάλυψη σοκολάτας), όπως και το παγωτό βανίλιας ή φρούτου (π.χ. φράουλα) σε σχέση με το παγωτό σοκολάτας ή το παρφέ.

Pexels/Min An

Επίσης οι γρανίτες, τα σορμπέ, το παγωτό γιαούρτι και τα τύπου 0% ή 0+0% αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους. 

Πηγή: bovary.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis