Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 30/09/2018

Την πλειοψηφία επί των ψηφισάντων επικαλέστηκε στις πρώτες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός των πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, δείχνοντας έτσι το δρόμο που θα ακολουθήσει, παρά την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα που δεν φαίνεται να ξεπερνά το 36%.

«Η πλειοψηφία των όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του “ναι”», υποστήριξε ο Ζάεφ, και τόνισε πως «οι πολίτες επέλεξαν την ευρωπαϊκή πορεία» της ΠΓΔΜ

Όπως προκύπτει, τουλάχιστον σε μια πρώτη ανάγνωση των δηλώσεών του, ο κ. Ζάεφ θα πάει τη συμφωνία στη Βουλή, και δεν θα πάει σε εκλογές παρά τη χαμηλή συμμετοχή. Κατά συνέπεια, θα αναζητήσει να βρει τους 80 βουλευτές για να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση.

“Η Μακεδονία και οι πολίτες της έδειξαν ότι είναι περήφανοι πολίτες της Ε.Ε. και ψήφισαν με αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που ψηφίζουν, η ψήφος είναι οριστική και η απόφαση των πολιτών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Παρά το μποϊκοτάζ, περιμένω ότι η πλειοψηφία όσων ψήφισαν επέλεξαν το “ναι” και η θέλησή τους πρέπει να γίνει πολιτική δράση στο κοινοβουλιο" σημείωσε. 

Από τη μεριά τoυ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO κατήγγειλε νοθεία σε εκλογικά τμήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis