Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:06 | 03/12/2014

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για τη χρήση της λεγόμενης συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ στη διάσκεψη των χωρών που συγκροτούν τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS), ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν παρέστη την Τετάρτη στις εργασίες της συνόδου στις Βρυξέλλες αποστέλλοντας παράλληλα σχετική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Στην υπουργική διάσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος εκπροσωπήθηκε από
τον Πρέσβη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ Μ. Διάμεση.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι ΗΠΑ, οι οποίες συγκάλεσαν τη Σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του ΟΗΕ ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών.

Συγκεκριμένα ενώ στη σύνοδο η ΠΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία.

Η Ελλάδα κατέθεσε σχετική δήλωση που υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με την προσωρινή της ονομασία.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απηύθυνε επίσης σχετική επιστολή στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis