Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 11/05/2018

Σε δεσμεύσεις και ενέργειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας και ελλείψεων σε επίπεδο στόλου και υλικοτεχνικής υποδομής των αστυνομικών καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, προχώρησε χθες από το Ρέθυμνο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριος Αναγνωστάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τα τοπικά στελέχη και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο.

Ο κος Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από τον Επιτελάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τον προϊστάμενο του κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, βρίσκεται στην Κρήτη από την Τετάρτη το απόγευμα οπότε και είχε την πρώτη συνάντηση με τους διοικητές και τους διευθυντές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, ενώ χθες αντίστοιχη συνάντηση είχε και στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε συνάντηση στο Ηράκλειο, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Νικόλαο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό και τα στελέχη της Αστυνομίας στην Κρήτη για τα ζητήματα καθημερινότητας των αστυνομικών, το επίπεδο ετοιμότητας αλλά και υποδομών, ενώ με ιδιαίτερα θετικά λόγια ο κος Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη, χαρακτηρίζοντας το νησί ως έναν ασφαλή προορισμό και τόπο τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους πολίτες.

[custom:google-ads]

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, ο κος Αναγνωστάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου Αντώνη Ρουτζάκη αλλά και τους διοικητές των τμημάτων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστών. Ο ίδιος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό αλλά και οι διοικητές των τμημάτων στο Ρέθυμνο, ενώ στη διάρκεια των συναντήσεων στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο, όσο και οι ελλείψεις αλλά και τα ζητήματα που έχουν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της καθημερινής άσκησης των καθηκόντων τους.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Ο κος Αναγνωστάκης ενημέρωσε το προσωπικό πως το Υπουργείο έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τα ζητήματα καθημερινότητας αναζητώντας λύσεις, ενώ τόνισε πως ήδη μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών δρομολογείται η προμήθεια οχημάτων και του αναγκαίου εξοπλισμού των αστυνομικών. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ και χρονοδιάγραμμα ενός περίπου έτους για την παράδοσή του νέου στόλου στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η προμήθεια αυτή, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κος Αναγνωστάκης: «αντιστοιχεί σε μια ανανέωση της τάξης του 12% του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας». 
Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος σε εξέλιξη είναι και επιπλέον διαγωνισμοί που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού των αστυνομικών .

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης βρέθηκε και η διαδικασία για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου, η οποία «τρέχει» αφού ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να εξεταστεί και στη συνέχεια να προχωρήσουν και σχετικές μελέτες που θα ολοκληρώσουν και θα ωριμάσουν το φάκελο, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να διεκδικήσει χρηματοδότηση. Ο κος Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε πως θα επικοινωνήσει την ερχόμενη Δευτέρα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών, ενώ σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο νέο κτήριο που διεκδικεί η τοπική ΕΛ.ΑΣ επεσήμανε:

«Υπάρχει η εκπροσώπηση σε υψηλές επιτελικές θέσεις ευθύνης κάποιων ανθρώπων που έχουν χειριστεί το ζήτημα με προηγούμενες ιδιότητές τους, τον Αντιστράτηγο κο Καραμανλάκη ως επιτελάρχη και τον Υποστράτηγο κο Δασκαλάκη ως υπεύθυνο του κλάδου. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθούμε, να είμαστε σε κάθε βήμα κοντά στην πορεία του φακέλου. Υπήρξε μια καθυστέρηση από την πλευρά την τοπική, να πάει ο φάκελος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου βρίσκεται τώρα και εξετάζεται. Δεσμεύτηκα και στον Ταξίαρχο και στους συνδικαλιστές ότι θα γίνει μια παρέμβαση δική μου τηλεφωνική στον ομόλογό μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την Δευτέρα έτσι ώστε να τον παρακαλέσω να επισπευτούν οι διαδικασίες».

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Ο κος Αναγνωστάκης πρόσθεσε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος, απαιτείται μεταξύ άλλων και η εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών και στατικών μελετών προκειμένου ο φάκελος να είναι ώριμος για να ενταχθεί σε χρηματοδότηση η οποία θα αναζητηθεί είτε μέσα από προγράμματα είτε από κρατικούς πόρους. Στόχος είναι, όπως επεσήμανε ο ίδιος, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να μην καθυστερήσει η δημοπράτηση του έργου.

«ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ»

«Οι δεσμεύεις που έχουν αναφερθεί στο παρελθόν θα τηρηθούν στο ακέραιο» δήλωσε ο κος Αναγνωστάκης αναφερόμενος σε προηγούμενες δεσμεύεις σχετικά με την εκπόνηση των μελετών από πλευράς του Υπουργείου, ενώ εστίασε ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση αυτή στην άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ίδιος μίλησε για συνέργειες και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την αισιοδοξία του. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα το Δήμο Ρεθύμνου με την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι καθημερινά ενισχύεται και ενδυναμώνεται και αυτή η συνεργασία θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο κος Αναγνωστάκης ζήτησε από τους διοικητές και την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ την περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες μέσα από την εμφανή αστυνόμευση, ενώ τόνισε πως το επίπεδο σήμερα είναι ικανοποιητικό. Παράλληλα, είπε πως η φυσική και πολιτική ηγεσία: «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες είτε ευρωπαϊκά χρήματα ή εθνικοί πόροι και ήδη έχουμε απαντήσεις σε αρκετά από αυτά που μας είχαν τεθεί και απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας είτε αφορά τον εξοπλισμό είτε τον στόλο του προσωπικού».

21 Μαΐου ξεκινά η αστυνόμευση με ποδήλατα στο Ρέθυμνο

Στις 21 Μαΐου, όπως δήλωσε χθες από το Ρέθυμνο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Αναγνωστάκης θα ξεκινήσει η αστυνόμευση με ποδήλατα στις πόλεις που εντάχθηκαν στη δεύτερη φάση της διεύρυνσης του θεσμού, μεταξύ των οποίων είναι και το Ρέθυμνο.

Τέσσερις αστυνομικοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία το επόμενο διάστημα και θα πραγματοποιούν περιπολίες κινούμενοι με ποδήλατα της ΕΛ.ΑΣ στην πόλη του Ρεθύμνου.

Όπως δήλωσε ο κος Αναγνωστάκης αναφερόμενος στην αστυνόμευση με ποδήλατο κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο:

«Σήμερα, μιλάμε για 17 τουριστικές περιοχές της χώρας. Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω και με τη Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας η οποία το πιστεύει. Ο Διευθυντής του Νομού, ο Ταξίαρχος μου έδωσε ακόμη μια ευχάριστη πληροφορία, ότι οι τρεις άνδρες και μια γυναίκα που θα στελεχώσουν το θεσμό, γνωρίζουν παραπάνω από μια ξένη γλώσσα εκτός από τα Αγγλικά και Γερμανικά και κάνουν μια προσπάθεια και για να μάθουν Ρώσικα. Είναι όχι μόνο ο δίαυλος επικοινωνίας μας με τους επισκέπτες της χώρας, αλλά για εμάς για την ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα συγκεκριμένα στελέχη φιλοδοξούμε να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην Εθνική προσπάθεια που κάνουμε για να εκκινήσουμε την οικονομία μας».

«Στοίχημα» της ΕΛ.ΑΣ η καλλιέργεια ορθής συνείδησης στη νέα γενιά

Στην Κρήτη, η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία έχει κατορθώσει να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στον πολίτη, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης τονίζοντας πως μέσα από τη διαδικασία αυτή διευκολύνεται και η επικοινωνία με τον πολίτη.

Το «στοίχημα» της ηγεσίας του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ για την Κρήτη είναι η καλλιέργεια μιας ορθής συνείδησης στους πολίτες και κυρίως στη νέα γενιά πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την παραβατικότητα, την οδική συμπεριφορά, τη χρήση ουσιών κ.ά. Ο κος Αναγνωστάκης δήλωσε: «Μέσα από τη συνέργεια έχουμε κατορθώσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό να παρέμβουμε σε αυτό που λέμε καλλιέργεια συνείδησης. Πληροφορήθηκα ότι διοικητές της τροχαίας, της ασφάλειας, από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι είναι πλέον στα σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε σε αυτές τις ηλικίες συνείδηση είτε αυτό αφορά την οδική συμπεριφορά, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα ναρκωτικά».

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα στην Κρήτη, ο κος Αναγνωστάκης πρόσθεσε: «δεν παρατηρείται σε βαριά μορφή. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας εγκληματικές ενέργειες οι οποίες προς τιμήν του προσωπικού στην Κρήτη τις εξιχνιάζουν. Οι πολίτες της Κρήτης και οι επισκέπτες του νησιού θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

goodnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis