Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:19 | 11/02/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Όσα διαδραματίστηκαν χτες (10/02/2021) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Γ.Α.Δ.Α., που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων υπηρετούντων στην «Ο.Δ.Ο.» ήταν το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου» και απόρροια της προχειρότητας με την οποία καταρτίζονται τα σχέδια που αφορούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαταρκτική για τα ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρέθηκε χθες βράδυ στο 401 Γ.Σ.Ν., στο πλευρό των τραυματισμένων συναδέλφων μας στους οποίους εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας, τους ευχηθήκαμε περαστικά, θέτοντας το νομικό τμήμα της Ένωσής μας στη διάθεσή τους και δυστυχώς ακούσαμε τις διηγήσεις τους για το πως από τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα από την επίθεση που δέχτηκαν από τους διαδηλωτές, εξαιτίας του επαγγελματισμού και της αυταπάρνησης των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ. και Υ.Α.Τ.

Δεν αποτελεί κομμάτι του θεσμικού μας ρόλου να παριστάνουμε τους «μετά Χριστόν προφήτες», βρισκόμαστε όμως στη δυσάρεστη θέση να διατυμπανίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «εμείς τα λέγαμε»,  και με το υπ’ αριθ. 400/5 από 08/10/2020  έγγραφό μας θέσαμε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας, αλλά ως συνήθως αντιμετωπιστήκαμε με απαξία, ενώ ορισμένοι θεώρησαν ότι θέλουμε να συνδιοικήσουμε!!! Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ξεκάθαρα ότι ουδέποτε είχαμε ως σκοπό να συνδιοικήσουμε αλλά επ’ ουδενί δεν μπορούμε εκ του θεσμικού μας ρόλου να παραμείνουμε σιωπηλοί σε ζητήματα που άπτονται των εργασιακών συνθηκών και στους κινδύνους που διατρέχει η σωματική ακεραιότητα των μελών μας.

https://i1.wp.com/easya.gr/wp-content/uploads/2021/02/5-scaled.jpg?resize=227%2C450&ssl=1Όταν ενημερωθήκαμε για τις εξαγγελίες του νέου δόγματος που προωθεί η Ηγεσία αναφορικά με την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων δε λάβαμε θέση καθώς η διαχρονική μας απαίτηση είναι η ξεκάθαρη θεσμική θωράκιση των  αστυνομικών κατά τη διάρκεια μιας τέτοιου είδους επιχείρησης, η σαφής περιγραφή για το που τελειώνει μια διαδήλωση, που αρχίζει το μπάχαλο, που είναι οι κόκκινες γραμμές ούτως ώστε να μη διαταράσσονται  για κανένα λόγο οι ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά και για να μην μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για επικοινωνιακούς λόγους η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων αστυνομικών.

        Από την άλλη θεωρούμε ότι σχέδια επί χάρτου, επικοινωνιακές κορώνες και σχεδιαγράμματα δε θα λύσουν ζητήματα τα οποία τέσσερις δεκαετίες τώρα ταλανίζουν τη χώρα, κυρίως όμως δε θα περιορίσουν οι Αστυφύλακες της υπηρεσίας ‘’Ο.Δ.Ο.Σ.’’ ανθρώπους με κράνη και κοντάρια οι οποίοι παρατάσσονται απέναντί τους χωρίς εξοπλισμό, καθώς κάποιοι ενδεχομένως να θεωρούν  ότι οι διαδηλώσεις δε γίνονται στο κέντρο της Αθήνας αλλά μάλλον γίνονται στο Ταλίν της Εσθονίας!!!

   Το πολύπαθο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως οι εργαζόμενοι σε αυτό απαιτούν την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών και όχι τη δημιουργία νέων χωρίς ειρμό για να εκπληρωθεί η προσωπική ατζέντα ενός εκάστου (ευχόμαστε δε από καρδιάς η υπό ίδρυση Πανεπιστημιακή Αστυνομία να έχει καλύτερη τύχη από την Ο.Δ.Ο.), ο σχεδιασμός δε οφείλει να εκπονείται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους τους οποίους η Πολιτεία έχει ορίσει να ηγούνται και όχι από ανθρώπους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο, ούτως ώστε επιτέλους οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους και όχι να βρίσκονται μονίμως  είτε κατηγορούμενοι είτε τραυματίες.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis