Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 01/04/2016

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους μετανάστες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μιλώντας στη newpost, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης και καλεί την πολιτεία να δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον σε αυτό το ευαίσθητο σημείο της χώρας, προτού «θρηνήσουμε θύματα» όπως τονίζει.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Παδιώτης, «δεν γίνεται κανένας έλεγχος, ούτε σε ΜΚΟ, ούτε σε μετανάστες και όσο δεν λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις, η Ειδομένη οδηγείται σε γκετοποίηση. Όπως καταλαβαίνεται σε αυτή την περίπτωση θα χαθεί ο έλεγχος. Πρέπει το κράτος να πάει στην Ειδομένη για να ελέγξει την κατάσταση για να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα».

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει χαοτική, με 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν στην περιοχή. Συνδικαλιστές αστυνομικοί όπως ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας καταγγέλλει πως «παρατηρείται το εξής τραγικό φαινόμενο, από την μία η πολιτεία στέκεται  παρατηρητής και από την άλλη η αστυνομία κάνει τον  διαιτητή στις  διενέξεις μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών». 

 

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis