Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 09/08/2020
Το θέατρο του παραλόγου στο Σχοινιά
 
Καθημερινά απασχολούνται δέκα και πλέον αστυνομικοί σε ρόλο παρκαδόρου πλησίον της παραλίας Σχοινιά δίπλα στο πευκοδάσος.
 
Τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός διπλασιάζεται και φτάνει σχεδόν τους είκοσι το πρωί και άλλες τόσες δυνάμεις το απόγευμα! 
 
Πρόκειται για μια κατασπατάληση δυνάμεων καθώς οι συνάδελφοι που καλούνται να εκτελέσουν στατική υπηρεσία στο σημείο έχουν ένα άχαρο ρόλο-καθήκον στο οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκριθεί ένας κώνος, μια κορδέλα ή μια μπάρα!
 
Οι αστυνομικοί βρίσκονται εκεί με κύριο καθήκον να μην επιτρέπουν σε οδηγούς που στερούνται οδηγικής παιδείας και συνείδησης να παρκάρουν σε σημεία που δεν επαρκεί ο χώρος ή απαγορεύεται η στάθμευση, με αποτέλεσμα σε μια ατυχή συγκυρία πυρκαγιάς να υπάρξει πιθανόν εγκλωβισμός οδηγών στο σημείο ή να καταστεί αδύνατη η διέλευση οχημάτων πυρόσβεσης.
 
Απώτερος σκοπός δηλαδή είναι η αποφυγή και πρόληψη πυρκαγιάς.
 
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο σημείο οι αστυνομικοί ακόμη και ανώτεροι αξιωματικοί εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αφού δεν υπάρχει πουθενά σκιά, ούτε φυσική από δέντρα ούτε κάποιο σκέπαστρο.
 
Το αξιομνημόνευτο συντελέστηκε το Σάββατο 08/08/2020 καθώς έβρεχε καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και ενώ οι χώροι στάθμευσης ηταν σχεδόν άδειοι, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχιζαν να παραμένουν στο σημείο!
 
Δεν μπορεί η Αστυνομία να αποτελεί πανάκεια για κάθε δύσκολη κατάσταση στη Χώρα μας. Θα πρέπει οι αμιγώς αρμόδιες Υπηρεσίες με τη φύλαξη και διαχείριση του πευκοδάσους σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα να επωμιστούν αυτήν την ευθυνη.
 
Μια πρόταση λοιπόν ώστε να απεμπλακούμε οι αστυνομικοί από αυτο το πάρεργο θα ήταν να τοποθετηθούν κινητά κιγκλιδώματα τα οποία δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Μαραθώνα ή υπάλληλοι εταιρείας «security» θα ανοιγοκλείνουν ανάλογα την κίνηση όταν υπάρχει δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς τρία (3) και κάτω.
 
Τοποθετώντας και κάποιες τέντες στα σημεία βέβαια διότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για εργαζόμενους και όχι είλωτες.
 
Πρέπει να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ να παραμένει ο άτλαντας που καλείται να σηκώσει τον ουρανό στις πλάτες της, σε βάρος δυσανάλογο των δυνάμεων της αλλά και των δυνατοτήτων της. 
 
Καιρός λοιπόν να τεθούν όλοι προ των ευθυνών που τους αναλογούν! Η ΕΛ.ΑΣ στα σύνορα, η ΕΛ.ΑΣ σε ρόλο υγειονομικής υπηρεσίας για τον έλεγχο covid, η ΕΛ.ΑΣ σε ρόλο αγροφύλακα, δήμου, παρκαδόρου ακόμη και κοινού.
 
Και στο τέλος να φταίμε κιόλας...
 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Μέλος Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. Β/Α Αττικής
Β' Τ.Τ. Β/Α Αττικής
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis