Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 05/07/2019

Νέο «όχι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση τακτικής άδειας.

Με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν.

Το θέμα της έβδομης, κατά σειρά, άδειας του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κρίθηκε εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του.

[custom:google-ads]

Πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια εισαγγελέας είχε προτείνει, για δεύτερη φορά, με αφορμή την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα επιμένοντας στην αρχική απορριπτική της πρόταση. Η εισαγγελική λειτουργός είχε πει «όχι» στην νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα επικαλούμενη το γεγονός ότι αντιμετώπιζε το κακούργημα της συνδρομής σε στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Αν και μετά την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, άρα δεν υπάρχει «κώλυμα λόγω άσκησης κακουργηματικής δίωξης», η εισαγγελέας επανήλθε και πάλι με απορριπτική εισήγηση επικαλούμενη αυτή τη φορά τη μη μεταστροφή («έλλειψη ηθικής βελτίωσης») του κρατουμένου.

Τελικά, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση απορρίπτοντας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis