Δημήτρης Λιγνάδης: «Παράθυρο» από Κούγια να απεμπλακεί από την υπεράσπισή του

Δημήτρης Λιγνάδης: «Παράθυρο» από Κούγια να απεμπλακεί από την υπεράσπισή του

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ» είπε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, την υπόθεση του οποίου κλήθηκε να αναλάβει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο ποινικολόγος άφησε αιχμές για δύο πρόσωπα της υπόθεσης και για την αξιοπιστία των λεγομένων τους. Ο Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι δέχθηκε την εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη να τον υπερασπιστεί στην απολογία του την Τετάρτη, ενώπιον της ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης δηλώνει απολύτως αθώος. «Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη» είπε, προσθέτοντας ότι είδε έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. «Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κυρία Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν».

«Οι αναξιόπιστοι μάρτυρες»

Σε ερώτηση για την γυναίκα που θεωρείται μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης – μια γυναίκα που δεν δηλώνει θύμα όμως ήταν κοντινός άνθρωπος του σκηνοθέτη και γνωρίζει πολλά για τη ζωή του – ο Αλέξης Κούγιας, απάντησε: «Μου είπε κάτι για την κυρία αυτή. Μου την χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα…».

Ενώ για άνδρα που έχει καταγγείλει τον γνωστό σκηνοθέτη, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε: «Ένας από τους καταγγελλόμενους, εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του». Ο γνωστός ποινικολόγος, που θα ζητήσει την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, δήλωσε στο MEGA: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπιστώ. Είμαι πατέρας. Δεν θα ήθελα ποτέ ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να ξεπλύνει, έναν άνθρωπο που θα έχει κάνει κάτι βρώμικο…».

Κλείνοντας ο ίδιος μίλησε για «θεατράλε διαδικασίες του εντάλματος σύλληψης Λιγνάδη», τονίζοντας ότι: «Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο. Έχει κανόνες». Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώθηκε…

Πηγή:  ethnos.gr