Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:27 | 08/10/2018

Ένας Έλληνας αστυνομικός, ο Δημήτρης Ράλλης, είναι και με τη... βούλα ο ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους στον κόσμο. Ο Κερκυραίος στην καταγωγή αστυνομικός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των 110 κιλών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «Mr Oympia Pro Powerlifting», που διεξήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Σεμνός και μετρημένος, παρότι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, ο Δημήτρης Ράλλης μίλησε στο reader.gr για τη μεγάλη του επιτυχία, την προπόνηση του, τα συναισθήματα όταν βρίσκεται μπροστά στη μπάρα, για το εάν υπάρχει χρόνος για προσωπική και ζωή, αλλά και για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του στην ΕΛ.ΑΣ. 

[custom:google-ads]

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά αξιώθηκα να σηκώσω τη γαλανόλευκη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και να δείξω πως η Ελλάδα όσο μικρή και αν νομίζουν πως είναι παραμένει δυνατή και ένδοξη! Είναι τρομερά μεγάλη ικανοποίηση να κερδίζεις το σεβασμό τεράστιων αθλητών και προπονητών από όλο τον κόσμο! Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλους εσάς που με στηρίξατε και με στηρίζετε και σε όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μου με κάθε τρόπο και πιστέψατε σε εμένα!», είχε δηλώσει ο ίδιος λίγο μετά τη στέψη του σε «Mr Olympia» στην κατηγορία των 110 κιλών.

Το powerlifting είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα διαδεδομένο παγκοσμίως, που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει συνεχώς οπαδούς στην Ελλάδα και στο οποίο αναμετρόνται οι πιο δυνατοί άνθρωποι του κόσμου, σηκώνοντας βάρη που προκαλούν... ζάλη. Ο Δημήτρης Ράλλης, εκτόξευσε την επίδοση του από τα 345 κιλά που είχε κάνει στα προκριματικά στα 385 κιλά στις «Άρσεις θανάτου κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! 

Διαβάστε τη συνέντευξη του στο reader.gr

Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα να φτάσει ακόμη και να συμμετάσχει στο «Mr Oympia Pro Powerlifting»;
Για να μπορέσει κάποιος να συμμετέχει στο «Mr Olympia Pro Powerlifting» πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την πρόσκληση του με αγώνα πρόκρισης. Προσωπικά, στη δική μου κατηγορία, το όριο πρόκρισης ήταν τα 345 κιλά στις «Άρσεις θανάτου» (deadlift). Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα μόλις 3 Έλληνες έχουν καταφέρει να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς τον βαθμό δυσκολίας που υπάρχει.

Πόσες ώρες προπονείσαι καθημερινά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο; Υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή;
Η προπόνηση μου σε περίοδο προετοιμασίας κυμαίνεται μεταξύ δύο με τρεις ώρες ημερησίως. Αποτελείται από 3 μεγάλης έντασης και 3 μεσαίας έντασης προπονήσεις εβδομαδιαίως. Ο πρωταθλητισμός σε οποιοδήποτε άθλημα κι αν γίνεται απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και χρόνο. Έτσι προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες μεταξύ προσωπικής ζωής και επαγγελματικών υποχρεώσεων, με τέτοιο τρόπο ώστε να πετυχαίνω ένα άρτιο αποτέλεσμα στο άθλημα μου. 

Ποια είναι τα περισσότερα κιλά που έχεις σηκώσει και τι αισθάνεσαι κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση;
Τα περισσότερα κιλά που έχω σηκώσει στην προπόνηση έως τώρα είναι 410, ενόψει της προετοιμασίας μου για το «Mr Olympia». Είναι ποικίλα τα συναίσθημα που νιώθω ανάλογα πάντα και με την πρόκληση. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ξεπερνώ τον εαυτό και έπειτα κάθε τι αδύνατο να το κάνω δυνατό! Ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου -ίσως και απ’ τα μεγαλύτερα- είναι το κομμάτι της διανοητικής προετοιμασίας. Η αποφασιστικότητα και η πλήρης συγκέντρωση που απαιτείται να έχω την ώρα της προσπάθειας.

Οι συνάδελφοι σου στην ΕΛ.ΑΣ. πως σε αντιμετωπίζουν; Νιώθουν πιο ασφαλείς δίπλα σου;
Οι συνάδελφοι μου και όλοι όσο βρίσκονται κοντά μου με αντιμετωπίζουν με θαυμασμό και σεβασμό από την αρχή της πορείας έως και σήμερα. Μέσα απ’ τους αγώνες μου έχουν αναγνωριστεί οι δυνατότητες μου και τον επίπεδο μου στο άθλημα. Όσον αναφορά το αίσθημα ασφάλειας δεν τίθεται θέμα, καθώς η ομάδα μου αποτελείται από άντρες άρτια εκπαιδευμένους και ικανούς να ανταπεξέλθουν σε κάθε κατάσταση.

Έφτασες στην κορυφή. Οι φιλοδοξίες σταματάνε εδώ; Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;
Κατέκτησα ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο στόχο τόσο για μένα όσο και για οποιονδήποτε αθλητή του χώρου. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες, όμως, δεν σταματούν ποτέ. Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου για το μέλλον. Σε όποιον αγώνα και αν λάβω μέρος θα επιδιώκω περισσότερο απ’ όλους τους άλλους να ξεπεράσω τον εαυτό μου.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis