Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:43 | 18/08/2017

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ:

Το Δ.Σ. της ένωση μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Διευθυντές  Αστυνομίας Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

          Κοινή διαπίστωση σε όλες τις συναντήσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα της  έλλειψης προσωπικού η οποία σε καμιά περίπτωση δεν δόθηκε λύση από την περιβόητη αναδιάρθρωση, αντιθέτως  σε ορισμένες Διευθύνσεις το ‘’όξυνε’’.

Ειδικότερα στις Διευθύνσεις Χανίων και Ηρακλείου δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες (Άμεση Δράση – Μεταγωγών) χωρίς να έχει μετατεθεί στις παραπάνω υπηρεσίες ούτε ένας αστυνομικός από υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα μπορούσε το αρχηγείο βάση του Π.Δ. 100/2003 ‘’περί ιδρύσεως νέων υπηρεσιών’’ να έχει πραγματοποιήσει.

 Αντίθετα δόθηκε η λύση εκ των έσω η οποία δημιούργησε προβλήματα  υποστελέχωσης  υπηρεσιών.

         Είναι αδιανόητο η αναδιάρθρωση στην Κρήτη να στηρίζεται μόνο στην κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ και την προσπάθεια ικανοποίησης κάποιον τοπικών δημάρχων οι οποίοι για δικούς τους λόγους θέλουν μια αστυνομική υπηρεσία στην περιφέρεια τους απλά να υπάρχει ασχέτως αν θα έχει επαρκή προσωπικό για να πράξει την αποστολή της. (Αστυνομικά Τμήματα περιφερειακών Δήμων.)

Βλέπουμε στην πράξη αυτό το οποίο τονίζαμε από την αρχή ότι τα μεγάλα προβλήματα στην Κρήτη είναι :

        Α.  Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού (σε σχέση και με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις  της χώρας)

       Β.  Η οποιαδήποτε ίδρυση νέων υπηρεσιών θα έπρεπε να συνοδεύεται από έκτακτες μεταθέσεις  ώστε να δώσουν λύσεις και όχι να επιφέρουν περισσότερα προβλήματα και σπαζοκεφαλιές  όπως με τι προσωπικό να στελεχωθούν.

       Γ.  Αύξηση  οργανικών θέσεων  προσωπικού στα επιτελεία αντί να μειωθούν.

       Δ.  Οι περιπολίες στην ύπαιθρο μειωθήκαν δραματικά ειδικότερα σε Ηράκλειο( είδος προς εξαφάνιση αποτελεί η περιπολία για το Τ.Α.Ε Ηρακλείου) -Λασίθι μετά την μεγάλη  μείωση προσωπικού των Τ.Α.Ε.   Έχουμε την ίδρυση του Κ.Α.Ε  Αποκορώνου μόνο στα χαρτιά οπότε καμιά περιπολία στην περιοχή του κατηργημένου  Τ.Α.Ε .

        Εξαίρεση αποτελεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου όπου στην πράξη βλέπουμε την συνέχιση των  περιπολίων  στην ύπαιθρο.

Ίσως θα έπρεπε να αποτελεί τον ‘’πιλότο`` για την λειτουργία των Τ.Α.Ε  στην Κρήτη, καθώς και εδώ είχαμε υποχρεωτική μείωση προσωπικού λόγω της μείωσης των οργανικών θέσεων αλλά η προσπάθεια και προτεραιότητα του τοπικού Διευθυντή  Αστυνομίας είναι η συνέχιση των περιπολιών στην ύπαιθρο και όχι τα μέτρα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που τόσα χρόνια φώναζε μόνο η Ένωση μας ότι το πρόβλημα της αστυνόμευσης στην Κρήτη δεν είναι τα Τ.Α.Ε αλλά η έλλειψη προσωπικού.

         Ε. Η  υπογραφή του καταστατικού του Τ.Ε.Α (πρώην Ο.Ε.Α)  καθώς εκκρεμεί για πάνω από 5 χρόνια. Περιττό να τονίσουμε  πόσο πολλή σημαντική υπηρεσία αποτελεί για την Κρήτη και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να είχε υπογραφεί το καταστατικό της  ταυτόχρονα με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πού έγινε στο νησί.

         Πετάξατε την ‘’καυτή πατάτα ‘’ αναδιάρθρωσης στους Διευθυντές Αστυνομίας οι οποίοι χωρίς προσωπικό προσπαθούν να στελεχώσουν τις Αστυνομικές υπηρεσίες.

        Εξυπακούεται ότι μονόδρομος πλέον είναι οι έκτακτες μεταθέσεις προς την Κρήτη, ειδικότερα για τις νέες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

       Μεγάλης σημασίας και ζωτικής λειτουργίας για την αστυνόμευση, αποτελεί η εκπαίδευση  του προσωπικού αλλά και το υλικό πάσης φύσεως πού προβλέπεται και  πού θα έπρεπε να χορηγείται  από το κράτος.

      Ειδικότερα η εκπαίδευση όλου του προσωπικού του σώματος αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο  στην αστυνόμευση και θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για το σώμα και όχι ‘’αγγαρεία`` πού θα πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο. 

       Όσον αφορά το υλικό πού θα έπρεπε να χορηγείται  σίγουρα κοστίζει πολύ ακριβά ειδικά τώρα πού η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά της ,όμως δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην αστυνόμευση.    

        Κ. Γενικέ

        Αναδεικνύοντας τα παραπάνω πρόθεση της ένωσης μας είναι η ενημέρωση και πάντα  η καλοπροαίρετη κριτική ώστε να εντοπιστούν τα διάφορα προβλήματα και να δοθούν λύσεις  αρκεί να υπάρχει θέληση.

           Είμαστε στην διάθεση σας για όλα τα παραπάνω και προσβλέπουμε  σε συνάντηση  μαζί σας  ώστε να υπάρξει συζήτηση για  όλα τα θέματα πού απασχολούν τα μέλη μας προπάντων  τους πολίτες  από τους οποίους καθημερινά  γινόμαστε δέκτες παραπόνων για την καλύτερη  εξυπηρέτηση  αλλά και προστασία τους   το οποίο είναι το βασικό μέλημα της Ελληνικής  Αστυνομίας.                                        

                                                                   Για το Δ.Σ

                   -Ο-                                                                               -Ο-

              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                   

     ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                         ΖΗΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis