Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:26 | 23/06/2015
Μια πανευρωπαϊκή αστυνομική ομάδα δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί και να μπλοκάρει τους λογαριασμούς που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνδέονται με το ισλαμικό κράτος IS. Η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol, συνεργάζεται με ανώνυμες εταιρείες των κοινωνικών δικτύων για να παρακολουθούν τους λογαριασμούς.
 
Στόχος τους είναι οι λογαριασμοί να κλείνουν εντός δύο ωρών από την στιγμή που θα δημιουργηθούν.
 
Η Europol πιστεύει ότι πάνω από 5.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία έχουν ταξιδέψει σε περιοχές που ελέγχονται από την IS.
 
Ο Rob Wainwright, διευθυντής της Europol, δήλωσε στο BBC ότι η νέα ομάδα, που αρχίζει τις εργασίες της την 1η Ιουλίου, «θα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του προβλήματος".
 
Αλλά, πρόσθεσε επίσης ότι η παρακολούθηση των λογαριασμών των IS είναι ένα μεγάλο έργο.
"Θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό που βλέπουμε στο διαδίκτυο, με τη δική μας νοημοσύνη και σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες, να μπορούμε να είμαστε λίγο πιο στοχευμένοι και να προσδιορίσουμε ποιοι είναι οι βασικοί λογαριασμοί χρηστών... και να τους κατεβάζουμε."
 
"Ο αριθμός των συνδεδεμένων λογαριασμών στο Twitter από τους IS θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλός ώστε να φτάσουν ακόμα και τις 90.000 , σύμφωνα με ένα έγγραφο από το Brooking Institution στην Ουάσιγκτον.
 
Η Ρίτα Katz, διευθύντρια παρακολούθησης της ομάδας των Τζιχαντιστών της UNESCO, δήλωσε ότι οι μαχητές των IS καυχιούνται τακτικά τους τρόπους με τους οποίους εξαπατούν την ασφάλεια των social media.
 
Σε ένα άρθρο που γράφτηκε τον Απρίλιο, η κα Katz έκανε έκκληση για καλύτερη ασφάλεια από τις επιχειρήσεις κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και είπε ότι απλά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών δεν είναι αρκετό.
 
Έγραψε επίσης: «Είναι καιρός να σταματήσουμε να περπατάμε στα τυφλά και να αναγνωρίσουμε τους IS και τους οπαδούς τους στο Twitter που καθορίζονται εξίσου επικίνδυνοι, όχι επειδή απολαμβάνουν το tweeting, αλλά επειδή το Twitter είναι ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη και την ύπαρξή τους."
 
http://www.securnet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis