Δημιουργική ασάφεια και στους ένστολους

Δημιουργική ασάφεια και στους ένστολους
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ...
Δημιουργική ασάφεια και στους ένστολους

Την… ανεξήγητη εξήγηση πως «όμοιος τρόπος» δεν εννοείται και «ίδιος τρόπος» έδωσαν στους στρατιωτικούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνάντησαν την ΠΟΕΣ και ομοσπονδίες των ΣΑ για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και, όχι η κυβέρνηση, κάτι που έχει τη σημασία του, υποστήριξε, μάλιστα, διά της βουλευτού Γιώτας Κοζομπόλη και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Νίκου Παυλίδη πως κατά τη συνάντηση που έγινε ανατράπηκαν μύθοι, καθώς και απόψεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα χωρίς, όμως, να εξηγεί τι τελικά ισχύει για τις απόψεις – μύθους, και, μάλιστα, την ώρα που παραδέχονται στην Κουμουνδούρου ότι όντως έρχεται νομοσχέδιο που θα εξειδικεύσει το Ασφαλιστικό, το οποίο θα αφορά τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφάλειας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μακάρι, βέβαια, να βγαίνουν τα στελέχη στη σύνταξη με λιγότερα χρόνια, να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού για να παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις και εφάπαξ, όμως, επειδή είναι βέβαιο πως δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα και η δημιουργική ασάφεια δεν βοηθά, κανείς δεν έχει παρά να δει τι λέει ο τελικός και μόνος αρμόδιος από την κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το «πουγκί».

Διαίρει και βασίλευε

Όταν, λοιπόν, ο Γιώργος Χουλιαράκης απαντώντας στην Κατερίνα Παπακώστα για την απόφαση του ΣτΕ, την οποία όχι απλώς επιθυμεί (όπως έλεγε προεκλογικά), αλλά υποχρεούται να εφαρμόσει η κυβέρνηση λέει πως «σε μια στιγμή που οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα στενές, τα περιθώρια ταχύτατης υλοποίησης είναι περιορισμένα» εύκολα προβλέπει κανείς τι θα γίνει σε συντάξεις και εφάπαξ.

Ίσως για αυτό και τα κυβερνητικά κόμματα με τη γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε ετοιμάζονται να αποδυναμώσουν τις αντιδράσεις στρατιωτικών και στελεχών των Σ.Α., αφού, ήδη, τους είπαν σύμφωνα με την ΠΟΕΣ πως ο ΣΥΡΙΖΑ « αναγνωρίζει και ξέρει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, η οποία (ιδιαιτερότητα) διαφοροποιείται ακόμη και από Σώμα σε Σώμα. Άλλη, δηλαδή, είναι η ιδιαιτερότητα των ΕΔ, άλλη της ΕΛ.ΑΣ, άλλη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και άλλη του ΠΣ.

Σε κάθε περίπτωση, η ιδιαιτερότητα του κάθε Σώματος πρέπει να αναδειχθεί και να αποτυπωθεί στο νέο συνταξιοδοτικό νόμο ενδεχομένως και με διαφορετικό τρόπο».

Δηλαδή, είναι πιο «ιδιαίτεροι» οι Αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων φυλάνε πολιτικούς, οι Λιμενικοί λόγω της προσφυγικής κρίσης, κ.τ.λ.;

Ούτε αυτό (τυχαία;) δεν διευκρινίστηκε και μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς, όπως λέγεται, τώρα ανοίγει ο διάλογος που μακάρι να οδηγήσει κάπου και, βεβαίως, το όποιο αποτέλεσμά του να το δεχτούν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και η Τρόικα που έχει κάνει σαφές πως δεν της πολυαρέσει να ακούει ούτε τα ίδια και τα όμοια ούτε δημιουργικές ασάφειες…

 

Κώστας Αττίας

* Aπό το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 06/02/2016

www.paraskhnio.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ