Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:39 | 11/07/2018

Τη δημιουργία των «σπιτιών του παιδιού» ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο, όπου τα παιδιά τα οποία έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, θα καταθέτουν με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και εισαγγελικών λειτουργών  και η κατάθεση τους, η οποία θα έχει καταγραφεί, θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης.

Στο Σπίτι, παρουσία ειδικών επιστημόνων και εισαγγελικών λειτουργών, θα καταθέτουν τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά προκειμένου να αποφεύγεται η κατάθεσή τους πολλές φορές στις αέναες δικαστικές διαδικασίες.

[custom:google-ads]

Ενδεικτικά αναφέρθηκε από τον υπουργό η περίπτωση παιδιού που είχε κακοποιηθεί στα τέσσαρα του χρόνια από τον πατέρα του και χρειάστηκε να καταθέτει επί 14 φορές στα δικαστήρια μέχρι που έφθασε 19 χρονών.

Το περιστατικό διηγήθηκε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που στάθηκε, όπως είπε ο υπουργός, αρωγός στην προσπάθεια ίδρυσης των Σπιτιών και στη χώρα μας, ενώ ακόμα και στη γειτονική Τουρκία ήδη λειτουργούν 30 τέτοια σπίτια.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis