Δημοσθένης Πάκος: Η Αστυνομία έχει χάσει την αποστολή της. Ασχολείται με πάρεργα

Δημοσθένης Πάκος: Η Αστυνομία έχει χάσει την αποστολή της. Ασχολείται με πάρεργα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος αναφέρθηκε στη νέα… μόδα που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, με τον εμπρησμό αυτοκινήτων και τόνισε ότι αιτία είναι η ατιμωρησία των συγκεκριμένων ανθρώπων.

«Αυτό το πράγμα έχει δύο σκέλη. Η επι δεκαετίες ατιμωρησία των συγκεκριμένων ανθρώπων που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες. Οι νόμοι που μας διέπουν είναι τέτοιου είδους που οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν για πλημμελήματα αν και εφόσον συλληφθούν και αν μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν αυτοί. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι τα πράγματα αυτά είναι απαράδεκτα και ότι δυστυχώς ή ευτυχώς, οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού πρέπει να βρουν τρόπο να μην γίνονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάκος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:  

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούν ορισμένοι να πλήξουν τον συμπολίτη μας για να βγάλουν την αστυνομία από την αποστολή της ή από το σχεδιασμό της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Δηλαδή, είναι η αστυνομία στο άβατο των Εξαρχείων, περίξ του οποίου οι αστυνομικοί έκαναν τους στόχους τους σε πεδίο βολής, αυτό σταμάτησε, οπότε ας διαχύσουμε προς τα έξω τις επιθέσεις για να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Με δική τους ευθύνη, δεν μπορούμε να βλέπουμε να καίγεται το αμάξι του οποιουδήποτε πολίτη».

«Έχω πει ότι δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, η αστυνομία έχει χάσει την αποστολή της. Ασχολείται με πάρεργα, φυλάει την πόλη με παρωχημένο τρόπο. Δεν μπορώ να βλέπω σε κάθε κτίριο να φυλάμε ταμπούρι με 200 αστυνομικούς. Από τα μνημόνια και μετά η αστυνομία σταμάτησε να προσλαμβάνει προσωπικό. Συνέχισε να έχει τις ίδιες υπηρεσιακές ανάγκες και μεγαλύτερες από ότι είχε πριν. Με την προηγούμενη κυβέρνηση έγινε μια χ πολιτική, με την αστυνομία να οπισθοχωρεί σε αυτά τα φαινόμενα και από εκεί και πέρα, έχει γίνει μια 15ετία τουλάχιστον, η επιλογή, του ότι πέριξ κάθε στόχου θα είναι 200-300 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν ξέρουν τι φυλάνε. Υπηρεσίες οι οποίες είναι χρήσιμες αλλού, είναι εκεί», πρόσθεσε και κατέληξε όσον αφορά στους 1.500 νέους αστυνομικούς:

«Εμείς είχαμε διαφωνήσει πάλι το καλοκαίρι, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, εμείς θέλουμε ενιαίο τρόπο πρόσληψης μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων. Δεν θέλουμε δύο τρόπους. Επίσης θέσαμε το θέμα ότι σε 3-4 μήνες δεν βγαίνεις αστυνομικός. Τα υπόλοιπα είναι της ηγεσίας».

Πηγή:  newpost.gr