Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 03/09/2018

Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης από τον ανωτέρω Λογαριασμό είναι τα άγαμα και ανήλικα ορφανά τέκνα του αστυνομικού, πυροσβεστικού και του μόνιμου και επί συμβάσει αορίστου χρόνου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών, ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου των γονέων τους, εφόσον αποβιώσας υπηρετούσε μέχρι την ημερομηνία του θανάτου του στην Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, να μην έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η έγκαιρη-ενυπόγραφη ενημέρωση των δικαιούχων, καθώς και η συγκέντρωση των αιτήσεων-δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων που διαμένουν στην Περιφέρειά σας, το αργότερο μέχρι την 12/10/2018.

[custom:google-ads]

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αφού συγκεντρωθούν, με μέριμνα των διοικούντων Αξιωματικών να υποβληθούν συγκεντρωτικά μέσω των αρμόδιων κατά τόπο Τπηρεσιών επιπέδου Διευθύνσεως και άνω, θα υποβληθούν συγκεντρωτικά μέχρι την 19/10/2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομικά ενστόλων - Δείτε τα ποσά για τους εν ενεργεία βάσει βαθμού

Η προαναφερόμενη οικονομική ενίσχυση χορηγείται στα δικαιούμενα ορφανά τέκνα μία φορά το χρόνο, το ύψος δε αυτής καθορίζεται κατ' έτος με Απόφαση του κ. Υπουργού, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Λογαριασμού και τις ανάγκες κάθε ορφανού.

Για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλονται στο Ίδρυμα από τον γονέα ή τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αίτηση του επιζώντα γονέα ή του έχοντος την επιμέλεια του ανηλίκου

Βεβαίωση αρμόδιας Υπηρεσίας από την οποία να προκύπτει ότι ο αποβιώσας γονέας υπηρετούσε μέχρι την ημερομηνία του θανάτου του στην Ελληνική Αστυνομία ή το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).

Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης (Ε1) Έτους 2017 του επιζώντα γονέα ή του έχοντος την επιμέλεια του ανηλίκου και του ανηλίκου (αν υποβάλλεται ξεχωριστά τέτοια δήλωση).

Η Φρολογική Δήλωση θα συνοδεύεται από Τπεύθυνη Δήλωση (Ν.1599/1986) στην οποία ο αιτών να βεβαιώνει, ότι είναι ακριβές φωτοαντίγραφο, από το πρωτότυπο το οποίο κατέχει.

Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου Σράπεζας Αlpha Bank (κοινού λογαριασμού του αιτούντος και των άγαμων και ανηλίκων ορφανών).

Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα δικαιολογητικά είναι γνήσια από τα πρωτότυπα που κατέχει (σε περίπτωση φωτοαντιγράφων), καθώς επίσης θα δίνει τη γραπτή συγκατάθεση για την επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών του δεδομένων.

dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis