Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 20/07/2015

Η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για τους λάθος λόγους. Συγκεκριμένα τρεις δημοσιογράφοι μεγάλης εφημερίδας, όπως μεταδίδει το Reuters, κατέθεσαν αγωγή στις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όταν οι αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου για να βρουν στοιχεία που αφορούν υπόθεση η οποία εμπλέκει ανώτατο υπουργικό στέλεχος.

Αναλυτικότερα η υπόθεση αφορά περιστατικό το οποίο είχε αποκαλύψει το 2012 η Sun, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πλέον υπουργός της κυβέρνησης Κάμερον, Άντριου Μίτσελ είχε μιλήσει προσβλητικά και μάλιστα είχε εξυβρίσει αστυνομικούς που δεν του επέτρεψαν να περάσει με το ποδήλατό του μέσα από τη Downing Street.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αλλά και ισχυρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση. ο Άντριου Μίτσελ είχε σπεύσει τότε να διαψεύσει πως έχει προσβάλει τους αστυνομικούς αλλά λίγο αργότερα είχε ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις.

Σήμερα πλέον οι δημοσιογράφοι ζητούν μέσω της δικαστικής οδού δικαίωση γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές έχουν παραβιάσει το απόρρητο των τηλεφωνικών τους συνομιλιών για προσχηματικούς λόγους.

Η απόφαση των δικαστικών αρχών αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς σήμερα γίνεται ήδη πολύς λόγος ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα όρια στην κρατική παρεμβατικότητα στην προσωπική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα.


Πηγή: www.skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis