Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:48 | 31/07/2020

Οι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν ότι η αστυνομία πρέπει να υποστεί σημαντικές αλλαγές, αλλά δεν υποστηρίζουν την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup που κυκλοφόρησε την Τετάρτη το πρωί, η οποία διαπίστωσε ότι μόλις το 15% των Αμερικανών υποστηρίζουν την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων.

[custom:google-ads]


Η ιδέα της εξάλειψης των αστυνομικών τμημάτων δεν τυγχάνει ευρείας υποστήριξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έρευνα. 

Η έρευνα Gallup περιελάμβανε περισσότερα από 36.000 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, τα οποία ρωτήθηκαν από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Η κατάργηση της αστυνομίας είχε τη μεγαλύτερη - αν και όχι πολύ - υποστήριξη μεταξύ ατόμων κάτω των 35 ετών (33% υπέρ), Δημοκρατών (27%) και μαύρων Αμερικανών (22%). 

Το 47% των συνολικών ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα χρήματα πρέπει να μεταφερθούν από τις αστυνομικές υπηρεσίες στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μια έκθεση της Pew Research νωρίτερα αυτό το μήνα διαπίστωσε ότι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν να αυξήσουν τις δαπάνες της τοπικής αστυνομίας παρά να τις μειώσουν, με 31 τοις εκατό να υποστηρίζει τις αυξήσεις και 25 τοις εκατό να υποστηρίζει τις περικοπές. Το άλλο 42 τοις εκατό απάντησε ότι οι αστυνομικές δαπάνες πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι έδειξε δημοσκόπηση που έγινε στην Αμερική για τους αστυνομικούς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis