Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:33 | 25/08/2016

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η κατάργηση ή συγχώνευση του 40% περίπου των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το Νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται η λειτουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος και ενός Τμήματος Ασφαλείας σε κάθε καλλικρατικό Δήμο.

«Όσον αφορά στον Δήμο Λαγκαδά και παρόλο που στην αρχική φάση του σχεδιασμού αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών προβλεπόταν και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού, στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος τελικά διατηρείται με τη μορφή του Αστυνομικού Σταθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σειρά επαφών της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, συνεχής αλληλογραφία και συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Ασσήρου και Σοχού.

Από τα δύο παραπάνω τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου μας το αρμόδιο υπουργείο έκανε δεκτό μόνο αυτό για τη διατήρηση της υπηρεσίας στο Σοχό, η οποία θα παραμείνει με τη μορφή του Αστυνομικού Σταθμού...

Πηγή: http://www.thessalonikipress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis