Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 16/02/2018

Την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας που σήμερα αριθμεί μόλις δύο υπαλλήλους επιδιώκει ο Δήμος Ζακύνθου, με δεδομένο ότι ειδικά στο κομμάτι της αστυνόμευσης και της επιβολής των προβλεπόμενων προστίμων σε κάθε είδους παραβάσεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ειδικά στην Πόλη της Ζακύνθου.

Η μόνη λύση που φαίνεται στον ορίζοντα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η απόσπαση προσωπικού από άλλους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 13 του Ν. 3731/2008 που επικαλείται ο Δήμαρχος στην απόφαση του.

[custom:google-ads]

Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα του Δήμου απευθύνεται προς  τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τη διετή δοκιμαστική υπηρεσία να υποβάλλουν  αίτηση  απόσπασής  τους  στη  Δημοτική  Αστυνομία  του  Δήμου  Ζακύνθου  , προκειμένου να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας κατά την τουριστική περίοδο από 01-5-2018 μέχρι και 31-10-2018.

Η απόσπαση γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και απόφαση του Δήμου Ζακύνθου με την προϋπόθεση πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αντίστοιχου οργάνου του Δήμου της οργανικής θέσης του υπαλλήλου. 

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε πως η απόσπαση γίνεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης κατά την τουριστική περίοδο και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών. Με την πάροδο του χρόνου της απόσπασης, αυτή λύεται αυτοδίκαια, και ο υπάλληλος υποχρεούται να επιστρέψει στην οργανική του θέση. 

Ο μισθός αλλά και οι εισφορές των δημοτικών αστυνομικών θα βαρύνουν το Δήμο, ενώ  Δήμος Ζακύνθου θα προσφέρει  επίσης την διαμονή και την σίτιση των υπάλληλων για το χρονικό αυτό διάστημα .

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να γίνουν μέχρι και τη Δευτέρα 13 Μάρτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος ενεργοποιεί τις διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis