Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:18 | 02/08/2019

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από τον κ. ΤΑΡΛΑΝΤΕΖΟ Γεώργιο:

"Δια του παρόντος ηλεκτρονικού μηνύματος θα ήθελα να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψη του κ. ΧΑΡΕΛΑ Παναγιώτη Προέδρου ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. σχετικά με χαρακτηρισμό σε σχόλιο μου στην σελίδα του POLICENET στο FACEBOOK σε άρθρο του με τίτλο << Είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις ιδανική διαδικασία επιλογής Αστυνομικών;>>.

Ανακαλώντας λοιπόν τον χαρακτηρισμό ως έχω υποχρέωση ως Αστυνομικός που ορκίστηκε να τηρεί τους Νόμους του κράτους και ως νομοταγής πολίτης, ουδέ ποτέ υπήρχε δόλος προσβολής, λέχθηκε εν τη ρυμη του λόγου, εκπληρώνω την υποχρέωση που μου ανατέθηκε πρωινές ώρες της 01-08-2018 όταν και κλήθηκα στο προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο από δικαστικό λειτουργό προκειμένου να παραλάβω το εξώδικο.

Το δημοσιεύω δε όπως μου ζητήθηκε στην ιστοσελίδα του POLICENET αν και το σχόλιο έγινε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK.

Πριν κλείσω όμως την ηλεκτρονική επιστολή δημόσιας συγνώμης οφείλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

1. Στο εξώδικο ο κ. ΧΑΡΕΛΑΣ αναφέρει ότι το άρθρο συνετάχθη και δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια της συνδικαλιστικής ελευθερίας μια υποχρεώσεων του ως προέδρου της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. με αφορμή δημόσια τοποθέτηση αλλού συνδικαλιστικού οργάνου. Με τι γνώσεις επί του θέματος έγινε η σύνταξη του άρθρου καθώς διαβάζοντας το ένας από τους χιλιάδες Αστυνομικούς που έχουν εισαχθεί εδώ και 23 χρόνια με το αδιάβλητο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων μόνο προσβολή μπορεί να αισθανθεί.

Αστυνομικοί που ασκούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα πάντα στην πρώτη γραμμή αφού η πλειοψηφία τους τοποθετείται στην Αττική, σε μάχιμες υπηρεσίες όπως Άμεση Δράση, Διμοιρίες, Δι.Ας. κτλ. Ακόμη όμως και η ηλεκτρική καρέκλα του Αξιωματικού Υπηρεσίας λογίζεται ως μάχιμη και κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τους ασκουντες καθήκοντα Αξ.Υπ. εμεσως πλην σαφώς χαρτογιακαδες. Χαρακτηριστικά στο άρθρο αναγράφεται ότι ένας 18χρονος ο οποίος αφιέρωσε χρόνο από την ζωή του για να επιτύχει στην σχολή της αρεσκείας του, της Αστυνομίας, το έκανε για άμεση οικονομική αποκατάσταση.

Αραγε κ. ΧΑΡΕΛΑ ο συνάδελφος που προέρχεται από Σ.Φ., καθώς ο βαθμός του Σ.Φ. έπαψε να υφίσταται βάση του Ν.3686/2008, που δεν εισήλθε στο σώμα της Ελ.Ας 18 χρόνων αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία και έχοντας σπουδάσει την σχολή της αρεσκείας του δεν το κάνει για την οικονομική αποκατάσταση; Επίσης η πρόταση σας οι Αστυνομικοί να εκπληρώνουν πρώτα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις δεν υποβαθμίζει το κύρος της Αστυνομικής Ακαδημίας καθιστώντας τους εκπαιδευτές των Ενόπλων Δυνάμεων ανώτερων της Αστυνομίας;

Δεν μειώνει τον αγώνα της ΠΟΑΣΥ για ανωτατικοποίηση της Σχολής;

Τέλος μου προκαλεί εντύπωση ο αμέσως χρόνος που σας γνωστοποιήθηκαν τα προσωπικά μου στοιχεία καθώς είμαι σε θέση να γνωρίζω έχοντας χειριστεί παρόμοιες υποθέσεις ότι η πλατφόρμα FACEBOOK εδρεύει σε χώρα της Ε.Ε. ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρεί τους κανόνες GDPR και η άρση του απορρήτου και για το αδίκημα για το οποίο με εγκαλειται στην τάξη δεν κάνει άρση του απορρήτου και γνωστοποίηση των στοιχείων.

Είναι δε δύσκολη η πιστοποίηση ότι το άτομο που εμφανίζεται να διαχειρίζεται τον λογαριασμό στην εικόνα έχει και την συγκεκριμένη ταυτότητα.

Το κινητό μου τηλέφωνο δεν είναι σε κανένα δημόσιο τηλεφωνικό κατάλογο.

Κλείνοντας ανακαλώντας πάλι τον χαρακτηρισμό όχι από φόβο αλλά γιατί ως Αστυνομικός έχω την υποχρέωση να προστατεύω του πολίτες από άνευ ουσίας αντιδικίες θα πράξω το ίδιο και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ευελπιστώ ότι θα με ενημερώσετε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα που μου αναθέσατε την εν λόγω δημόσια συγνώμη, των 48 ωρών, για το ποιος σας πληροφόρησε για τα προσωπικά μου στοιχεία διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο, υπηρεσία καθώς ουδέποτε συναίνεσα στην παροχή, κάτι το οποίο αν μου ζητούσαν θα το επρατα.

Με τιμή

ΤΑΡΛΑΝΤΕΖΟΣ Γεώργιος"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis