Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 22/12/2014

 

Τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης στο δημόσιο, που έχει προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στον ιστότοπο www.koitamemprosta.gr.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ο συγκεκριμένος ιστότοπος απευθύνεται αποκλειστικά στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό και διαδραστικό περιβάλλον, καλούνται να απαντήσουν ανώνυμα σε οκτώ συγκεκριμένες ερωτήσεις επί του αρχικού σχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού πρώτα διαβάσουν την αναλυτική παρουσίαση του συστήματος.

Οι απαντήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη δημόσια διαβούλευση που θα θέσει το υπουργείο το σύστημα της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θέτουμε σε δημόσιο διάλογο το καινούριο μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Μας ενδιαφέρει η άποψη των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων γι' αυτό και δημιουργήσαμε ένα καινούριο, ειδικό ιστότοπο.

Όπως επισήμανε «στον ιστότοπο θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανώνυμα, να μπαίνουν και να αξιολογούν το καινούριο σύστημα αξιολόγησης που αφορά πρωτίστως τους ίδιους».

Υπενθύμισε δε ότι «το προτεινόμενο νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί ως ένα εύχρηστο και αξιόπιστο εργαλείο αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των υπαλλήλων. Το νέο σύστημα δημιουργεί αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά την διετή περίοδο προσαρμογής), θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Επίσης η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης».

Πηγή:ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis