Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 22/10/2020

Διάγγελμα θα κάνει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είπε λίγο νωρίτερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οπως της είπε θα μιλήσω το απόγευμα στον λαό και θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε...

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα έχει αποφασίσει στην λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία θα ανακοινώσει το απόγευμα με τηλεοπτικό του μήνυμα προς στον ελληνικό λαό. Θα έχει προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες στους οποίους θα περιγράψει την ανησυχητική εικόνα που επικρατεί και θα ζητήσει απ’ όλους να συμβάλουν προκειμένου να εφαρμοστούν πιστά τα μέτρα που θα εξαγγελθούν.

Ποιοι νομοί μπαίνουν σε lockdown

Τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού θα κρίνουν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το ποιοι από τους 12 "πορτοκαλί" νομούς θα μπουν σε μίνι "καραντίνα". Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Βοιωτία ενώ η κατάσταση στα Γιάννενα αναμένεται να επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Εκείνο που ξεκαθαρίζουν από το Μαξίμου είναι πως θα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα είναι οριζόντια, αλλά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Ανάλογα δηλαδή με το πόσο επιβαρυμένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Εκτός από τα τοπικά lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα σε όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στα όρια του συναγερμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανακοινωθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1 έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του συγχρωτισμού στις πλατείες. Ωστόσο το ωράριο των καταστημάτων εστίασης – εκτός από τους νομούς που θα επιβληθεί lockdown – πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

Πηγή: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis