Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 21/02/2015

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, το οποίο έδωσε τετράμηνη παράταση στην Αθήνα.

«Κερδήθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος, η δύσκολη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Σε αυτή τη διαρκή και δύσκολη μάχη η ελληνική κυβέρνηση θα πορευθεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με γνώμονα την αποκατάσταση της λαϊκής μας κυριαρχίας», διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο  Πρωθυπουργός ευχαρίστησε  τον ελληνικό λαό «που στη συντριπτική του πλειοψηφία στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης», κάτι το οποίο, όπως είπε, αποτέλεσε «το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και ταυτόχρονα παγιδευμένη σε εσκεμμένα σφυκτικό χρονοδιάγραμμα, γατί κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

«Χθες ακυρώσαμε τα σχεδιά τους, αποτρέψαμε το σχέδιο των τυφλών συντηρητικών δυνάμεων για ασφυξία. Κράτησαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως χθες η Ευρώπη έδειξε ότι «είναι πεδίο διαπραγμάτευσης και όχι πεδίο εξόντωσης, υποταγής και τυφλής τιμωρίας».

«Ίσως η χθεσινή ημέρα είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη παρά για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis