Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 22/01/2021

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς την ηγεσία του Σώματος:

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 800/4/13-α

Προς:  Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Διάθεση αστυνομικών δυνάμεων»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επανέρχονται στο θέμα που ανέκυψε με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης ακατοίκητου ακινήτου από ομάδες αντιεξουσιαστών στην πόλη.

Η καταγγελία μας έγκειται ως προς την συνεχή διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στον αυτό χώρο, με την αιτιολογία ότι ο ιδιοκτήτης του δηλώνει αδυναμία περαιτέρω διασφάλισης του χώρου, με φυσικό επακόλουθο να υφίσταται μια ατέρμονος κατάσταση δίχως ευκταία λύση, κατάσταση, η οποία αφενός στοχοποιεί τους συναδέλφους μας, αφετέρου δε, φέρει εμφανή σημάδια κατασπατάλησης της δύναμης, κατά τη στιγμή που οι ανάγκες αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή φαντάζουν όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίες και ανυπέρβλητες.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως, με την παρέμβασή σας εκλείψουν οι ανωτέρω λόγοι, καθότι η πολιτεία δια των εντεταλμένων οργάνων της έπραξε το αυτονόητο απόδοσης του χώρου στο φυσικό πρόσωπο (ιδιώτη), ο οποίος οφείλει να διασφαλίσει την ιδιωτική του περιουσία, ειδάλλως, για το διάστημα που οι αστυνομικές δυνάμεις παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης του χώρου με αίτημα του αιτούντος, ο αιτών, να καταβάλλει το αντίστοιχο τίμημα αποζημίωσης ως προβλέπεται από την Κ.Υ.Α. 8004/21/2 (Φ.Ε.Κ. 888, τ. Β΄/21-3-2012) αρθ. 1 παρ. στ & η, σε συνδυασμό με το αρθ. 22 του Ν. 3938/2011.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: 6-2021.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis