Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 16/01/2019

Λοχίας και άλλοι δύο στρατιωτικοί επενέβησαν άμεσα σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα δίπλα από βενζινάδικο στη Νέα Ιωνία  

Αψήφησε τον κίνδυνο από τους πυκνούς καπνούς και τον φόβο για επέκταση της φωτιάς σε διπλανό βενζινάδικο και ανέβηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην οδό Ελ. Βενιζέλου 177 που είχε αρπάξει φωτιά και έβγαλε αμέσως έξω, ευτυχώς σώες, τις δύο αδερφές που υπήρχαν στο σπίτι και ένα κοριτσάκι ηλικίας εφτά ετών, κόρη και ανεψιά των δύο αντίστοιχα.

Παράδειγμα ανθρωπιάς έδωσε χθες σε πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία ο 29χρονος ΕΠΟΠ λοχίας της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βασίλης Λευθεριώτης με τους στρατιωτικούς Αθανάσιο Τσαγρή και Νικόλαο Κυρπιτζή.

[custom:google-ads]

Στις 2.43 το μεσημέρι στην περιοχή ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια η περιοχή τυλιγόταν με σύννεφα καπνού και στο σημείο συγκεντρωνόταν πλήθος κόσμου.

Το συμβάν εξελισσόταν σε διαμέρισμα τετραμελούς οικογένειας και εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι ο πατέρας και βρίσκονταν η ιδιοκτήτρια με την κόρη της και την αδερφή της.

Οι δύο γυναίκες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σβήσουν τη φωτιά, ενώ τα σύννεφα καπνού είχαν κάνει μαύρους τους τοίχους του σπιτιού και στο εσωτερικό υπήρχε και το παιδάκι.

«Ακουσα έναν δυνατό θόρυβο και είδα κόσμο να πλησιάζει. Δεν σκέφτηκα τίποτα. Αρχισα να χτυπώ κουδούνια και ανέβηκα», είπε ο κ. Λευθεριώτης μετά το συμβάν, όταν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για την πλήρη κατάσβεση και ασθενοφόρο είχε μεταβεί στον τόπο για να μεταφέρει προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τη μία αδερφή που είχε παρουσιάσει δύσπνοια και το κοριτσάκι της.

Ο 29χρονος λοχίας με τους άλλους δύο στρατιωτικούς έριχναν νερό με κουβάδες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, να σώσουν το διαμέρισμα και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς στο διπλανό βενζινάδικο, όταν κατέφθασαν στον τόπο ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα στον τόπο μετέβησαν τρία υδροφόρα οχήματα και ένα βοηθητικό με συνολικά δεκατρείς πυροσβέστες, ενώ παρών ήταν και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου.

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προέβαιναν σε επιχείρηση πυρόσβεσης έξω από την πολυκατοικία βρισκόταν πλήθους κόσμου με αναστατωμένους πολίτες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και η οικογένεια από τις δύο γυναίκες, η μητέρα τους που ήταν σοκαρισμένη και ο πατέρας που μετέβη αργότερα.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε για λόγους πρόληψης στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τη μία αδερφή και το κοριτσάκι.

Η φωτιά, που κατασβήστηκε στις 3.38 το απόγευμα, προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 12.000 ευρώ, ενώ η διασωθείσα περιουσία ήταν ύψους 150.000 ευρώ.

Η πυρκαγιά κατέκαψε υπνοδωμάτιο και μπαλκόνι του σπιτιού, κρεβάτια, οικοσκευή, ρουχισμό, μία ντουλάπα έναν καταψύκτη, ένα γραφείο, διάφορα έπιπλα, χαλιά, την τέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από τον καταψύκτη του σπιτιού που βρισκόταν στο πίσω μπαλκόνι πιθανότατα εξαιτίας βραχυκυκλώματος και γρήγορα επεκτάθηκε στις τέντες και στο υπνοδωμάτιο.

Αν οι στρατιωτικοί δεν επενέβαιναν με άμεσες ενέργειες στον πρώτο χρόνο εκδήλωσης της φωτιάς, κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

taxydromos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis