Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 25/04/2019

Πάνω από 150 παιδιά – κάποια ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των 11 – ήταν μεταξύ των 220 ανθρώπων που διασώθηκαν μετά την εξάρθρωση κυκλωμάτων σωματεμπορίας στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, τα περισσότερα θύματα είχαν ξυλοκοπηθεί, υποστεί κακοποίηση και απειληθεί από τους θύτες τους πως δε θα έβλεπαν ποτέ ξανά τις οικογένειές τους.

Προέρχονταν από διάφορες χώρες Δυτικής Αφρικής – Νιγηρία, Νίγηρας, Τόγκο, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο μεταξύ αυτών…

Σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, η τοπική αστυνομία κατάφερε να γλιτώσει κάποια από τα θύματα από μέρη όπου είχαν αναγκαστεί να δουλεύουν ως εργάτες του σεξ ενώ τα περισσότερα δούλευαν σαν σκλάβοι σε αγορές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού, ένα από τα παιδιά βρέθηκε στα σύνορα Μπενίν και Νιγηρίας να μεταφέρει σακιά ρυζιού που ζύγιζαν πάνω από 40 κιλά.

[custom:google-ads]
«Πολλά από τα παιδιά στέλνονταν σ’αυτές τις αγορές για παιδική εργασία. Πρόκειται για ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που ήθελαν να βγάζουν χρήματα και δεν τους ενδιέφερε αν τα παιδιά εξαναγκάζονταν στην πορνεία ή αν δούλευαν υπό φρικτές συνθήκες, ζούσαν στο δρόμο κ.τ.λ» τόνισε ο Πωλ Στάνφιλντ, δ/ντης οργανωμένου και αναδυόμενου εγκλήματος της Ιντερπόλ.

44 άτομα εμπλεκόμενα στο κύκλωμα, συνελήφθησαν μετά από επιδρομή.

Κάποιοι από τους διασωθέντες επέστρεψαν στις οικογένειές τους ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ανάλογη επιχείρηση των τοπικών αρχών σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, 85 παιδιά είχαν διασωθεί από χρυσωρυχεία του Χαρτούμ, όπου εξαναγκάζονταν σε εργασία σε άκρως τοξικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis