Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 26/07/2017

«Μας έχουν διαλύσει και μαζί με εμάς έχει διαλυθεί και η κρητική ύπαιθρος, αφού δεν γίνεται καμία απολύτως περιπολία, όπως παλιά» Κραυγή απόγνωσης από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ειδικών φρουρών Κρήτης, οι οποίοι τονίζουν ότι οι ειδικοί φρουροί είναι πλέον μόνο για να φυλάνε σκοπιές!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης λέει στην «Π» ότι το ΤΑΕ Ηρακλείου έχει διαλύσει. «Είναι μόνο για να συμμετέχει στα αστυνομικά μέτρα σε αεροδρόμιο, Χερσόνησο και Μάλια. Η δράση των ΤΑΕ, όπως την ξέραμε παλιά δεν υπάρχει. Στον νομό Ηρακλείου, μόνο το ΤΑΕ Μεσαράς βγάζει μόνο περιπολίες κι αυτό μόνο στην περιοχή του. Η υπόλοιπη ενδοχώρα δεν αστυνομεύεται από το ΤΑΕ. Ο κόσμος στην ενδοχώρα είχε συνηθίσει την παρουσία μας, ένιωθε μία ασφάλεια βλέποντάς μας. Τώρα αυτό δεν γίνεται» τονίζει.

Είναι εντυπωσιακό όπως αναφέρει ότι στην Αθήνα ιδρύθηκε ΤΑΕ στα πρότυπα του ΤΑΕ Κρήτης, όμως «εδώ φυλάμε μόνο σκοπιές» σχολιάζει. 

Οι συνάδελφοί του που υπηρετούν στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλους νομούς εκφράζουν την απογοήτευσή τους, λόγω της απαξίωσης που υπάρχει στην ειδική αυτή υπηρεσία. 

«Έκαναν την αναδιάρθρωση χωρίς να φέρουν κόσμο. Απογύμνωσαν τις υπηρεσίες της ενδοχώρας για να στηριχτεί μόνο το Ηράκλειο. Βέβαια, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Πήραν τους ειδικούς φρουρούς και τους μετέθεσαν στην Άμεση Δράση ή στο τμήμα Μεταγωγών, όπου υπάρχουν. Στο Ρέθυμνο, όπως και στο Ηράκλειο, μόνο το ΤΑΕ Μυλοποτάμου έχει μείνει για να κάνει περιπολίες στη συγκεκριμένη περιοχή». 

Ο συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει για το πρόβλημα που θα υπάρξει με την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης. «Ξέραμε ότι θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και είχαμε ενημερώσει ότι με αυτούς τους σχεδιασμούς θα μειωθούν οι αστυνομικοί του πεζοδρομίου. Τα προβλήματα τα γνωρίζει η ηγεσία μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Νίκος Σιαμέτης, ο οποίος σημειώνει ότι «τα ΤΑΕ έχουν σταματήσει με το που ξεκίνησε η αναδιάρθρωση να περιπολούν στην ύπαιθρο. Πέρα από αυτό έχει μειωθεί στο 50% η δύναμη της υπηρεσίας στο Ηράκλειο, από τα 100 άτομα που ήμασταν έχουμε μείνει 50 και αναμένεται κι άλλη μείωση με τις τακτικές μεταθέσεις που ακολουθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών που θα γίνει, αναμένεται να υπάρξει και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν οι «ένστολοι». Μια από τις σκέψεις που θα συζητηθούν είναι να στείλουν επιστολή στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη Δ. Αναγνωστάκη. 

Του Θάνου Περβολαράκη

 

patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis