Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 10/05/2017

Ούτε μία ούτε δύο αλλά …12 διαρρήξεις οχημάτων που ήταν σταθμευμένα σε αξιοθέατα,  αλλά και θρησκευτικούς χώρους του νησιού μας διέπραξε 35χρονος Ροδίτης σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών!

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου προχθές το απόγευμα και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές στις 6 το απόγευμα αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο στον Αρχάγγελο να οδηγεί το αυτοκίνητο του. Σε έλεγχο που του έκαναν αφού ακινητοποιήθηκε, βρήκαν μέσα σε αυτό διάφορα κλοπιμαία.

Ο 35χρονος προσήχθη στην αστυνομία όπου και εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του. ύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης κατά τον τελευταίο μήνα ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operadi) επιδίδονταν συστηματικά στη παραβίαση σταθμευμένων οχημάτων σε χώρους τουριστικών περιοχών του νησιού, με σκοπό την κλοπή.  

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα (12) διαρρήξεις οχημάτων τις οποίες διέπραξε το χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου έως την 07.05.2017, στις περιοχές Αρχαγγέλου, Αφάντου και Λίνδου όπου υπάρχουν τουριστικά αξιοθέατα.

Πιο συγκεκριμένα, έξι διέπραξε στο χώρο στάθμευσης της Παναγίας Τσαμπίκας Ψηλή (Κυράς), μία στα Βληχά, μία στο χώρο στάθμευσης στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, μία στη Μονή Ανεμονίτρας στον Αρχάγγελο, μία στις Επτά Πηγές, μία στο Χαράκι και μία στον Αρχάγγελο.

Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αφού ταυτοποιήθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Προσέξτε για να μην σας κλέψουν
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:

• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
• Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

• Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
• Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

• Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
• Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

• Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

• Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.

Διαβάστε περισσότερα στο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis