Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:56 | 21/01/2015

 

poasy
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 605/4/43

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου ζήτησε επισήμως από τα πολιτικά κόμματα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, τις θέσεις τους για το διεκδικητικό μας πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε από το συνέδριο και καταγράφηκε στο Ψήφισμά του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα τρία φλέγοντα ζητήματα για όλους τους ένστολους, ήτοι την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. για τις μισθολογικές περικοπές και την κατάργηση του άρθρου 220 του νόμου 4281/14 για τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και υπήρξαν συναντήσεις τη Δευτέρα 19/01/2015 και την Τρίτη 20/01/2015 με τον Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ το ΚΚΕ απάντησε εγγράφως. Την Τρίτη, επίσης, η Ομοσπονδία συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την παρουσίαση των θέσεών του σε όλες τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου χαιρετίζοντας τις εργασίες της εκδήλωσης, απαιτήσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

   Ειδικότερα, τα προαναφερόμενα κόμματα, καθώς και με τις τοποθετήσεις τους, τάσσονται υπέρ της άμεσης αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας, της πλήρους συμμόρφωσης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και της άμεσης κατάργησης του άρθρου 220 του Ν.4281/14.

  Παραθέτουμε τα σημεία των θέσεών τους:

Συνάντηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις 19-01-2015:

  «Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε ότι θέση του κόμματος που έχει εκφραστεί στη Βουλή, είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων. Η θέση του κόμματος για το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι η κατάργηση του άρθρου 220, που είχε διατυπωθεί και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου».

  Κατά την εκδήλωση της 20ης Ιανουαρίου 2015, μας διανεμήθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίστηκε από τους ομιλητές ότι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας είναι αυτονόητη και κατοχυρώνεται με την «βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, την κατοχύρωση των βασικών του εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ένα διαφανές δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας, την διασφάλιση από την υπηρεσιακή αυθαιρεσία και την προστασία από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και είναι από τα πρώτα μέτρα μιας κυβέρνησης της αριστεράς».

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων την 20-01-2015:

  «Ο κ. Πάνος Καμμένος διατύπωσε την πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι πρέπει να εκτελούνται άμεσα οι αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την επαναφορά των αποδοχών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των δικαστικών.

  Συμφώνησαν ότι πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 220 του νόμου 4281/14, να διερευνηθεί άμεσα η δημιουργία ταμείου Σωμάτων Ασφαλείας και να καλυφθούν οι απώλειες από το PSI που οδήγησαν σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία. Επανέλαβαν τη θέση για την ανάγκη της άμεσης αναγνώρισης του επικίνδυνου της εργασίας των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ την 20-01-2015:

  «Η εφαρμογή των Δικαστικών Αποφάσεων και δη αυτών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η διασφάλιση των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων με την κατάργηση του άρθρου 220 παρ.1 του Ν. 4281/2014 και η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των Αστυνομικών, πρέπει να αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα και υποχρέωση της πολιτείας».

Η απάντηση του ΚΚΕ για τα τρία προαναφερόμενα αιτήματα:

  «Με αφετηρία τη θέση μας για άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστη ο λαός στη διάρκεια της κρίσης και επιστροφή των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να γίνει πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012.

  Σχετικά με τον ασφαλιστικό σας φορέα θεωρούμε ότι το δίλλημα που σας βάζει η κυβέρνηση να διαλέξετε ανάμεσα στο Ε.Τ.Ε.Α και στο επαγγελματικό ταμείο, είναι κατά τη γνώμη μας, επιλογή ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Ο σχετικός νόμος προβλέπει την «αξιοποίηση - τζογάρισμα», των αποθεματικών των ταμείων από τους τραπεζικούς ομίλους. Οι συνταξιοδοτικές παροχές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία, που διέπει τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις για μηδενισμό τους, τότε θα τίθενται υπό καθεστώς αναγκαστικής επιτροπείας από το υπουργείο Εργασίας και θα οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή μειώσεις συντάξεων».

ypografes-poasy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis