Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 23/12/2014

 

Στο πόρισμα για το Χαϊκάλης-Gate ο εσαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναλύει το σκεπτικό που το οδήγησε στην απόφαση να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Στο πόρισμά του, ο εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».

Μεταξυ άλλων αναφέρει:

«Εξάλλου, από τα στοιχεία της δικογραφίας, ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπουλου “κρύπτεται” ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως πιθανολογείται  ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα, πιθανολογουμένου ακόμη ως αληθούς  αυτού που αναφέρεται στην κατάθεσή του χωρίς όρκο, ότι “προβόκαρε-προκαλούσε τον Π. Χαικάλη, “προκειμένου να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ, καθώς και να διακριβώσει και το ηθικοπολιτικό χάλι του, δηλαδή, έως που θα μπορούσε να φθάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την Πατρίδα βάζοντας πάνω απ' όλα ιδιοτελή συμφέροντα».

Διαβάστε όλο το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ΕΔΩ

http://www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis