Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 28/11/2017
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση από κοινού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, τον προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, καθώς και τον προϊστάμενο του κλάδου ανθρώπινου δυναμικού του Αρχηγείου, Υποστράτηγο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, προκειμένου να εκθέσει και να απαιτήσει λύση σε πολλά προβλήματα που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες της κεντρικής Μακεδονίας και ζητούν άμεση λύση.
 
Στη μεγάλης διαρκείας συζήτηση που έγινε, το προεδρείο της Ένωσης έθεσε μείζονος σημασίας ζητήματα.
 
Πρώτο εξ αυτών ήταν οι σοβαρές ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (στολές δικυκλιστών, υφάσματα στολών) και στα οχήματα, που παρατηρούνται σε όλες ανεξαιρέτως τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν καθημερινό αντίκτυπο στην επαγγελματική καθημερινότητα των συναδέλφων.
 
Επί τούτου λάβαμε διαβεβαιώσεις, πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 τα ζητήματα που αφορούν τα οχήματα και τον ιματισμό θα έχουν λυθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, καθώς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τους είναι σε εξέλιξη.
 
Η ‘Ένωσή μας κατέθεσε επίσημη πρόταση για τη νομοθέτηση επιτέλους της απαγόρευσης των διπλών νυχτερινών, καθώς και ζητήματα που προέκυψαν στις συστεγαζόμενες πλέον υπηρεσίες, μετά την αναδιάρθρωση.
 
Ζητήσαμε την άμεση υπαγωγή της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. στον εκάστοτε Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, για τον καλύτερο έλεγχό της και την υπαγωγή της φρουράς των Αστυνομικών Μεγάρων στις μάχιμες υπηρεσίες και όχι στα κατά τόπους ΤΕΛ.
 
Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με τη μεγάλη φετινή αδικία των τρίτεκνων συναδέλφων,των οποίων τα αιτήματα για μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους απορρίφθηκαν στην πλειοψηφία τους.
 
Εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός αυτό, εξετάζοντας όμως ταυτόχρονα λύσεις ώστε να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
 
Οι τρεις άνδρες άκουσαν τα αιτήματά μας και ζήτησαν λίγο χρόνο για να εξετάσουν τις προτάσεις μας και τον τρόπο εφαρμογής τους στα πλαίσια της νομιμότητας, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον για τους συναδέλφους καταθέτοντας συνεχείς, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis