Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:35 | 24/04/2015

Μπογιές πέταξαν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο 1000 περίπου μεταναστών την τελευταία εβδομάδα στη θάλασσα της Μεσογείου. Μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από το κτίριο, κρέμασαν στην πρόσοψη γιγαντοπανό με το σύνθημα: "Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές", γραμμένο στα αγγλικά. Στη συνέχεια, κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν.


Αρχικά, ξεκίνησαν δυο ξεχωριστές πορείες, από τα Προπύλαια η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αναρχικοί (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ) και το ΠΑΜΕ από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στη διαδρομή ενώθηκαν σε μια.


"Η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί", "Οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης είναι η συνέχεα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης", "Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης", "Νόμιμοι οι μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες", ήταν κάποια από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών.


Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται: "Η ενίσχυση των μέτρων κατά της μετανάστευσης, τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες και η FRONTEX έχουν σαν αποτέλεσμα τα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ρατσιστικά, δολοφονικά μέτρα δεν θα θρηνούσαμε τόσους νεκρούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εξαθλίωση, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που φουντώνουν στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ασία".

 

http://www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis