Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:50 | 18/12/2014

 

Την εκδοχή «συμβολαίου»… γαζώματος του μπαρ στο Μικρολίμανο με εκτελεστή τον Αρμπέρ Μπάκο και αφορμή τη διακίνηση και εκπόρνευση γυναικών, ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος μπράβων που πωλούσαν προστασία σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής. Υπάρχουν ενδείξεις πως δύο ακόμη επιθέσεις του Αρμπέρ Μπάκο και των συνεργών του, στο Μεταξουργείο και τον Αγ. Παντελεήμονα είχαν την ίδια αφορμή.

Ο 40χρονος έγκλειστος αρχηγός της ομάδας νονών, με το ψευδώνυμο «Καράφλας», σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργούσε παράλληλα ομάδα εκβιαστών-μαστροπών, που αποσπούσε χρήματα από φανερούς και κρυφούς οίκους ανοχής, ενώ είχε τη «διαχείριση» γυναικών που… ενοικίαζε σε στριπτιζάδικα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης από τα οποία έπαιρναν υψηλά «ενοίκια». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της σπείρας έπαιρναν έως και 500 ευρώ ημερησίως από οίκους ανοχής, ενώ σε μία περίπτωση είχαν κάψει κτίριο που στεγαζόταν ένας από αυτούς όταν αρνήθηκε η υπεύθυνη να καταβάλει τα εκβιαστικά «κόμιστρα».

Ο «Καράφλας» μαζί με απότακτο αστυνομικό, που έχει «σχέση» με το μπαρ στο Μικρολίμανο, το 1999 είχαν κατηγορηθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που είχε επιχειρήσει έλεγχο σε μπαρ της Αθήνας. Πίσω από τηνεπίθεση στο μπαρ στο Μικρολίμανο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, βλέπουν ένα ακόμη επεισόδιο της αιματηρής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον 40χρονο «Καράφλα» με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου. Οι αρχηγοί των αντιμαχόμενων πλευρών έχουν υπογράψει «συμβόλαια θανάτου», ο ένας για τον άλλο, και τους αντίστοιχους «εισπράκτορες» τους που είναι εκτός φυλακής.

Δεν είναι καθόλου «τυχαίο», αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί, πως ο συνεργός του Αρμπέρ Μπάκο, ο 35χρονος Κλοντιάν Αρμπέν, μετά την αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο, βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του 34χρονου Δ. Μ. στα Σεπόλια. Του φερόμενου δηλαδή«ενοικιαζόμενου» εκτελεστή, ο οποίος θα εκπλήρωνε το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του 40χρονου «Καράφλα».

Ενδεικτικό της επικίνδυνης δράσης της εκβιαστικής ομάδας του «Καράφλα» είναι η μεγάλη στρατολόγηση «πρόθυμων» και επικίνδυνων νεαρών ανδρών από την Αλβανία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «Καράφλας» συνεργαζόταν στο παρελθόν με τον 34χρονο Δ.Μ., τον μετέπειτα φερόμενο εκτελεστή του, αλλά τα «έσπασαν» γιατί στρατολογήθηκε ένα άλλο «πιστόλι» με το προσωνύμιο «Μόντι». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την τελευταία 10ετία, αυτός ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 14 νεκρούς, ενώ έχουν αποτραπεί οκτώ συμβόλαια θανάτου.Χαρακτηριστικό της δολοφονικής μανίας των δύο αντίπαλων πλευρών, είναι το γεγονός πως ο 40χρονος έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, το 2010 είχε ξεκινήσει να παίρνει άδειες, σε μία από αυτές πυροβόλησε και τραυμάτισε άτομο γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Λάρισα, που έχει απασχολήσει με διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες τις αστυνομικές αρχές. Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν να σταματήσει η χορήγηση αδειών. Η αντίπαλη πλευρά είχε σχεδιάσει την εκτέλεσή του σε μία από αυτές τις άδειες. Έφθασαν στο σημείο να προσεγγίσουν το θύμα της επίθεσης και να του προτείνουν χρήματα προκειμένου να ανακαλέσει την επιβαρυντική κατάθεσή του για να συνεχίσει ο «Καράφλας» να παίρνει άδειες από τις φυλακές, προκειμένου να βρουν ευκαιρία να τον σκοτώσουν. Η ίδια πλευρά είχε υπογράψει αντίστοιχα συμβόλαια θανάτου για τρία ακόμη μέλη της ομάδας «Καράφλα» και εκείνος με τη σειρά του για τρία αρχηγικά μέλη της αντίπαλης πλευράς και τρεις «εισπράκτορές» τους.

Φερόμενος «εισπράκτορας» της πλευράς των κατηγορουμένων της απαγωγής και του αρχηγού του Χαϊδαρίου, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2009 μέσα σε ταβέρνα που διατηρούσε στο Μπουρνάζι. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το δολοφονικό «ραντεβού» είχε στήσει φιλικό πρόσωπο, που μιλούσε με τους αρχηγούς και των δύο αντίπαλων πλευρών. «Εισπράκτορας» της ομάδας «Καράφλα», ένας 27χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 στην Βάρκιζα. Να σημειωθεί ότι ο νεαρός από το 2001 έως και τη δολοφονία του από ένα μόνο κατάστημα είχε «εισπράξει» περίπου 100.000 ευρώ, και σχεδόν αμέσως μετά την εξόντωσή του, αντικαταστάθηκε από άλλον μετά από μία μόλις εβδομάδα. 

Οι περισσότερες από τις παραπάνω αποκαλύψεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν συνδυαστικά με στοιχεία και καταθέσεις, από τις κατά καιρούς τηλεφωνικές συνομιλίες έγκλειστων και ελεύθερων μελών των αντιπάλων πλευρών, που παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί «κοριοί», στο πλαίσιο διερεύνησης ξεχωριστών υποθέσεων.

Από την προχθεσινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών,κατηγορούνται 10 άτομα, επτά Αλβανοί και τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων και ο «Καράφλας». Έχει διαπιστωθεί ο εκβιασμός 24 καταστημάτων, 15 ιδιοκτήτες κατέθεσαν, ωστόσο πέντε έχουν αρχικά καταγγείλει και υπογράψει τον εκβιασμό τους.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis