Διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον

Λίγες μόλις ώρες μετά τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα, που αποτέλεσαν ακόμη μία μαύρη σελίδα στα «κιτάπια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League.


Αυτή η απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το οποίο διεκόπη οριστικά, μετά την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε πως «διακόπτεται επ' αόριστον το πρωτάθλημα».

Mάλιστα τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση θα αρχίσει επαφές με τη FIFA, την UEFA και τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αν δεν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο, δεν πρόκειται να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

«Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες συμφωνημένου απ` όλους και θα ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην θιγούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Μεταξύ άλλων σε ερώτηση αν υπάρχει ζήτημα Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ'αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. 

Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι».

 

zougla.gr