Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:57 | 24/04/2015

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους αιρετούς και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποφασιστεί για σήμερα, Παρασκευή.

Αιτία της κινητοποίησης είναι πως σήμερα κυρώνεται στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία υποχρεούνται οι δήμοι να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων, με εξαίρεση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, όπως σημειώνει το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Νωρίτερα, στις 11:30, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο προεδρείο της και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων ψήφισμα «ενάντια στην πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ θα μετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής απόφασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Βουλή (είσοδος από Βασ. Σοφίας).


iefimerida.g

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis