Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 15/10/2019

Δείτε το έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.:

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 402/1/14α

 

Προς:1)  Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

         κ.  Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

         2)  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

         Αντιστράτηγο κ.  Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 

Κοιν.:Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με το υπ. αριθμ. 305/2 από 10-10-2019 έγγραφό της διαμαρτύρεται επικαλούμενη αδιάσειστα στοιχεία, την καταστρατήγηση παγίων διαταγών και κανονισμών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τα μέτρα τάξης και ασφάλειας που λαμβάνονται κατά τις επισκέψεις ξένων επισήμων προσώπων στην Αττική.

Ειδικότερα διατάχθηκαν αναπάντεχα εκατοντάδες αστυνομικοί από μάχιμες Υπηρεσίες να ενισχύσουν τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων του Αρχηγείου, προκειμένου να απασχοληθούν σε μέτρα ασφαλείας  και στο χειρισμό συστημάτων ελέγχου Χ-RAY ενώ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν διαταχθεί οι Υπηρεσίες της  Γ.Α.Δ.Α. να παύσουν τη διάθεση αστυνομικών για αυτά ακριβώς τα καθήκοντα.

Ειδικά για την απασχόληση των συναδέλφων μας στα συστήματα ελέγχου X-RAY γίνεται ιδιαίτερη μνεία των κινδύνων που αντιμετωπίζουν και της αναγκαιότητας λήψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι εν λόγω συσκευές.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο και να παρέμβετε άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επισημαίνονται από την Πρωτοβάθμια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: IMG_20191014_0001.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis