Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 20/03/2018

Η Ένωσή μας πολλές φορές έχει αναδείξει το ζήτημα της λειψανδρίας της Δ.Α. Ροδόπης, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες και τις αυξημένες κατ’ είδος και αριθμό υπηρεσιακές υποχρεώσεις που αφορούν στην διασφάλιση της ασφάλειας των συμπολιτών μας, καθιστά υπερβολικά  δύσκολη την πραγμάτωση του ζητούμενου από εμάς και τα μέλη μας που δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας με μοναδικό σκοπό την παροχή εκ μέρους μας υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφάλειας και την διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας για τους συμπολίτες και τα μέλη μας.

1. Μετά από συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις μας, στην Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία (Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης – Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας – Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.), δεν κατέστη δυνατή η μείωση των αστυνομικών που διατίθενται στην 24ωρη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου (ήτοι 5 αστυνομικοί στην μπροστινή σκοπιά, 5  στην πίσω σκοπιά και 20 αστυνομικοί σε καθήκοντα εποχούμενης στατικής δύναμης) και στην φύλαξη της οικίας του Τούρκου Προξένου (ήτοι 10 αστυνομικοί ήτοι 5 στην σκοπιά και 5 σε εποχούμενη στατικής δύναμης). Όλα τα προηγούμενα χρόνια η φύλαξη των ανωτέρω στόχων πραγματοποιούνταν επιτυχώς και χωρίς σοβαρά προβλήματα από σύνολο δύναμης 19 Αστυνομικών ημερησίως.

2. Πρόσφατα εκδόθηκε νέα διαταγή συγκρότησης δύο μονάδων ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ) ένα στην διασταύρωση Φαναρίου και ένα δεύτερο στο σταθμό Διοδίων Ιάσμου – Εγνατίας Οδού, με την επάνδρωση αυτών με τουλάχιστον δύο Αστυνομικών για την αντιμετώπιση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Στην διαταγή αυτή υπενθυμίζετε στους Αστυνομικούς το Μνημόνιο Λειτουργίας Μονάδων Ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ), πλην όμως δεν επανδρώνονται αυτά με τον ελάχιστο αριθμό που ορίζεται από το μνημόνιο (5 αστυνομικοί).

3. Από την πρώτη στιγμή η Ένωση μας είχε εκφράσει την άποψη ότι στο σημείο εισόδου της Νυμφαίας έπρεπε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους, με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, καθώς όλα τα δεδομένα οδηγούσαν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η κίνηση εισόδου - εξόδου από τη χώρα στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της προ-μελέτης Διεθνών Οδικών Αφίξεων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2017.

Οι δείκτες των οδικών αφίξεων μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά συνοριακό σημείο διέλευσης της Α.Μ.Θ, επιβεβαιώνουν ότι η Νυμφαία Ροδόπης αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα 7 συνοριακά σημεία της Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδικές αφίξεις που καταγράφηκαν στη Νυμφαία κατά τη διάρκεια του 2017, αντιστοιχούσαν στο 40,7% του συνόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 1.460.528, τη στιγμή που στους Κήπους καταγράφονταν 784.672 και συνολικά στα 7 συνοριακά σημεία της Α.Μ.Θ 3.585.856 οδικές αφίξεις.

            4. ΟΝομός μας είναι όμορος του Νομού Έβρου που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου μεταναστών επί σειρά ετών και καλούμαστε να διαχειριστούμε το έντονο και με αυξητικές τάσεις πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

            5. Έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται τον τελευταίο μήνα σε στόχους μουσουλμανικού ενδιαφέροντος, τα οποία τείνουν να γίνουν μόνιμες υπηρεσίες, συντελούν και αυτά στην αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης (φύλαξη Προξενείου με Διμοιρία Υποστήριξης – Γραφεία ΚΙΕΦ κ.λ.π.) .

 

            Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να στερείτε από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο Αστυνομικό προσωπικό και η Υπάρχουσα Δύναμη της Δ.Α. Ροδόπης να μην επαρκεί προκειμένου εφαρμοστεί το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας Αστυνομικού προσωπικού και χορήγησης ημερησίων αναπαύσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001.

            Παρακαλούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων προς την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

            Αιτούμαστε δε την αύξηση της ενισχυτικής δύναμης με αριθμό Αστυνομικών ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Δ.Α. Ροδόπης.

            Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.

 

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης

6 9 7 4 3 2 9 9 7 6

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΠΗΣ Ευάγγελος

6 9 8 0 3 0 2 5 6 3

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis