Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 26/02/2017

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος 30χρονου ημεδαπού και άγνωστου δράστη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη Αλβανός με όπλα, ηρωίνη, κοκαΐνη και 5 κλεμμένες μηχανές [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σπίτια στην Αττική και στην Κορινθία.

Ακολούθησαν έρευνες, την 21 και 22 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα ανωτέρω σπίτια, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, κινητό τηλέφωνο και εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η προανάκριση για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη συνεχίζεται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis