Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 02/08/2017

Τους βλέπουμε καθημερινώς να περιπολούν στις γειτονιές των πόλεων. Να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Αστυνομίας και να μάχονται για να αντιμετωπίσουν το μικρό ή μεγάλο έγκλημα, προστατεύοντας τους πολίτες.

Μόνο που διαρκώς λιγοστεύουν.

Πρόκειται για τους άνδρες και τις γυναίκες που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η δύναμη της οποίας σύμφωνα με το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου έχει μειωθεί κατά 60% από το 2010.

Η πιο μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποψιλώνεται όταν θα έπρεπε διαρκώς να ενισχύεται. Πολλά στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπου οι αποδοχές ενδεχομένως να είναι πιο καλές, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα παράδοξα του μισθολογίου των ενστόλων. Οι αστυνομικοί που περιπολούν στους δρόμους των πόλεων και βρίσκονται αντιμέτωποι με το «έγκλημα» έχουν χαμηλότερες απολαβές από άλλους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε πιο «προστατευμένες» θέσεις.

[custom:google-ads]

Αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί και κυρίως να ανατραπεί η πορεία απαξίωσης μιας υπηρεσίας που έχει καταξιωθεί στα μάτια των πολιτών ως η δύναμη που πολεμά την παραβατικότητα και δρα ακαριαία για να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. προσφέρει πολλά και πρέπει να ενισχυθεί και σε επίπεδο πόρων αλλά και σε έμψυχο δυναμικό.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα του εγκλήματος να αναλαμβάνουν δράση και ταυτόχρονα να δημιουργούνται θύλακες παρανομίες σε «γκέτο» όπως στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική.

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στο Μενίδι και στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την οργάνωση και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων της ηγεσίας ή των στελεχών της αλλά γιατί υπάρχει μια περίεργη «πολιτική ανοχή», που υποστηρίζεται και εκφράζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημόσια ασφάλεια είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να μπαίνει σε κομματικά παιχνίδια. Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της χωρίς εντολές άνωθεν και οι μάχιμες υπηρεσίες της, όπως είναι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., να προσεχθούν, γιατί αποτελούν το καταφύγιο των πολιτών απέναντι στην εγκληματικότητα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis