Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:26 | 29/03/2017

Μόνο κανονικό βράδυ, δεν ήταν αυτό του Σαββάτου 25 Μαρτίου, για την Κομοτηνή. Πυροβολισμοί, καταδίωξη, αναστάτωση, φωνές, ακούστηκαν σε οδό παρακείμενη της πλατείας Πενηντάρη περί τις 21:00.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε ο «Χ», πέντε δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν οικία συμπολίτη μας.

Οι διαρρήκτες όμως δεν απέσπασαν λεία, καθώς ο θόρυβος τους πρόδωσε, έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν αστραπιαία στο μαύρο Seat ΙΧ του κι απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο. Λίγα τετράγωνα παρακάτω, οι δράστες σταμάτησαν, πιθανόν σε τυπικό έλεγχο της αστυνομίας. Εκεί, ένας από τους πέντε έστρεψε πιστόλι προς τον αστυνομικό, ο οποίος ανταπάντησε με προειδοποιητικές βολές.

Η γειτονιά αναστατώθηκε και οι κλήσεις προς την αστυνομία ήταν αρκετές. Οι πυροβολισμοί δεν σήμαναν τη λήξη αλλά ...την αρχή του ανθρωποκυνηγητού. Το σώμα της αστυνομίας κινητοποιήθηκε άμεσα και σχεδόν σύσσωμο προς αναζήτηση του μαύρου Seat. Το προβάδισμα των δραστών όμως ήταν τέτοιο, που τους επέτρεψε να τραπούν εκ νέου σε φυγή, επιτυχημένη.

Παρόλη την ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας, μέχρι και το απόγευμα της 27 Μαρτίου, δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του αυτοκινήτου. Όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα της αστυνομίας όλη τη νύχτα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής έψαχναν εξονυχιστικά κάθε δρόμο, στενό, πυλωτή οικοδομής στην πόλη και στις γύρω περιοχές της Κομοτηνής.


Σχετικά με τους πυροβολισμούς και την επίσημη τοποθέτηση της αστυνομίας είμαστε εν αναμονή σχετικού δελτίου ενημέρωσης, καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως -ευτυχώς- δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.


Μια διάρρηξη χωρίς λεία για τους δράστες και χωρίς σύλληψη για την αστυνομία, έμελλε να αναστατώσει μια ολόκληρη γειτονιά.

Σταύρος Φανφάνης

Πηγή:  www.xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis