Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 13/12/2016

Διαστάσεις… χιονοστιβάδας παίρνει το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων από παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων στη Βρετανία, με την Μητροπολιτική Αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 106 καταγγελίες εναντίον 30 Λονδρέζικων ομάδων.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις από αυτές τις ομάδες είναι της Premier League, δύο του πρωταθλήματος και τρεις στις κατηγορίες ένα και δύο. 

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται και άλλες μη επαγγελματικές ή εθελοντικές ομάδες. Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά από τις ανακοινώσεις της Σκοτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων. 

Τις τελευταίες εβδομάδες πρώην ποδοσφαιριστές της Βρετανίας αποφάσισαν να σπάσουν την σιωπή τους και να αποκαλύψουν ότι δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από «στελέχη» των ομάδων ενώ ήταν ακόμη παιδιά. 

Περισσότερα από 20 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα έχουν επιβεβαιώσει ότι ερευνούν αντίστοιχες καταγγελίες, με αστυνομικούς διευθυντές να ανακοινώνουν την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 83 πιθανούς υπόπτους και 98 ομάδες από όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis