Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 13/01/2017

Στο δίκτυο υποστήριξης της 48χρονης Πόλας Ρούπα φέρονται να ανήκουν οι δύο άνδρες που απεικονίζονται σε δύο από τα συνολικά δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας που βρέθηκαν στο σπίτι-κρησφύγετο της Ηλιούπολης. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν, προς το παρόν τουλάχιστον, καταφέρει να ταυτοποιήσουν τους δύο άνδρες, παρότι –όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες– για τον έναν απ’ αυτούς φέρεται να έχουν προκύψει ορισμένες ενδείξεις. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για παρουσία του σε δίκες με κατηγορουμένους αντιεξουσιαστές και για συγκεκριμένες δράσεις αναρχικού χώρου.

Οι ταυτότητες βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ρούπα στην οδό Ζαΐμη και στο σπίτι της 25χρονης συνεργού της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου στην οδό Αθανασίου Διάκου, στον Αγιο Δημήτριο. Ορισμένες απ’ αυτές ήταν παραποιημένες, είχαν φωτογραφίες των Ρούπα, Αθανασοπούλου και του Νίκου Μαζιώτη, με διαφορετικά ωστόσο ονοματεπώνυμα. Aλλες είχαν κλαπεί σε προηγούμενο χρόνο και δεν είχαν ακόμη πλαστογραφηθεί. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώθηκε σε δύο δελτία, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία των υποτιθέμενων κατόχων δεν ταυτίζονται με τις φωτογραφίες. Το ένα έχει στοιχεία «Τριαντόπουλος Ευστάθιος του Γεωργίου» και το δεύτερο «Παπαδόπουλος Ιωάννης του Βασιλείου».

Τα δύο πρόσωπα μπήκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρήθηκε πιθανό να πρόκειται για συνεργούς της 48χρονης Ρούπα και γι’ αυτό ζητήθηκε η άδεια του εισαγγελέα, προκειμένου οι πλαστές ταυτότητες με τις φωτογραφίες των υπόπτων να δοθούν στη δημοσιότητα. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι επικεφαλής των ερευνών εμφανίζονται περισσότερο βέβαιοι για τη διασύνδεση του «ξανθού» και του «σγουρομάλλη» (όπως περιγράφουν τα δύο πρόσωπα-μυστήριο) με την Πόλα Ρούπα, χαρακτηρίζοντάς τους «ασύλληπτους συνεργούς». Επιπλέον, αποκαλύπτουν ότι για τον πρώτο από τους δύο προέκυψαν αναφορές για παρουσία του σε δίκες αντιεξουσιαστών και συγκεκριμένες δράσεις αναρχικού χώρου. Περιορισμένη είναι, αντιθέτως, η ροή πληροφοριών για τον δεύτερο από τους υπόπτους, με πλαστά στοιχεία «Παπαδόπουλος Ιωάννης».

Προσχέδια προκηρύξεων

Στο μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν (laptop, usb κ.λπ.) έχουν βρεθεί αποσπάσματα παλαιότερων προκηρύξεων του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ ερευνάται εάν κάποια άλλα ευρήματα αποτελούν αποσπάσματα προσχεδίου προκήρυξης για την επίθεση στον ΣΕΒ το φθινόπωρο του 2015. Την ευθύνη της συγκεκριμένης ενέργειας είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis