Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:53 | 23/07/2018

Δείτε τι επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας:

 

Με αφορμή τα καταγγελλόμενα συναδέλφων που υπηρετούν  στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πειραιά και αφορούσαν την  μεροληπτική μεταχείριση των Ειδικών Φρουρών και την "εργολαβική" διάθεση τους σε καθημερινή βάση για τη μεταγωγή κρατουμένων, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α  διαμαρτυρήθηκε  για αυτή τη συμπεριφορά  η οποία αφενός μεν δεν  συνάδει  με τις κείμενες Νομοθετικές διατάξεις, αφετέρου  περιφρονεί τις ανάγκες του εργαζόμενου αστυνομικού.

Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι τα καθήκοντα των Ειδικών Φρουρών είναι κατοχυρωμένα, σαφώς διατυπωμένα και οριοθετημένα, με Νομοθετικές Διατάξεις τα οποία ουδόλως μπορούν να παραβιαστούν, να περιοριστούν και να υποβιβαστούν με  κατώτερης ισχύος υπηρεσιακές διαταγές ή εντολές., εκτός αν κάποιος προφασιζόμενος αναζητεί κάποιας μορφής "νομιμοποιητική" βάση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Μεταθέσεων των Αξιωματικών

Άλλωστε, για να μετατρέψεις σε "είλωτες" 5-6 διοικουμένους σου, εγκαταλείποντας τους σε καθημερινές 10ωρες και 12ωρες μεταγωγές στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει καμιά νομιμοποιητική βάση αλλά προκατάληψη και έλλειψη σεβασμού στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο.

Παρά ταύτα όμως κάποιοι προφασιζόμενοι ή επικαλούμενοι διαταγές που ήθελαν μόνο οι Ειδικοί φρουροί να διατίθενται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και να εκτελούν  μόνο μεταγωγές κρατουμένων, πίεζαν και πιέζουν στον περιορισμό των καθηκόντων των Ειδικών Φρουρών και μετατροπή τους αστυνομικούς αποκλειστικών καθηκόντων μεταγωγής κρατουμένων.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για όλα τα παραπάνω ανακοινώνει την από 02/07/2018  έκδοση διαταγής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, από λήψεως της οποίας ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ προηγούμενες σχετικές διαταγές και εφεξής για τις μεταγωγές στην Υποδ/νση Ασφαλείας Αθηνών θα διατίθενται Αστυνομικοί (οργανική θέση αστυφύλακα ) και Ειδικοί Φρουροί.

Η παραπάνω διαταγή δικαιώνει το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, απαξιώνει μεροληπτικές συμπεριφορές της Διοίκησης και ακυρώνει όσους επιδιώκουν οι Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν στις Υπ/νσεις Ασφαλείας να εκτελούν μόνο καθήκοντα μεταγωγής κρατουμένων.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis