Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 08/02/2020

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΚΑΜ που έγινε σήμερα το πρωί στο Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, εκπροσώπησε ο Γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, ο οποίος παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ και του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ μετέφερε στους παρευρισκομένους το χαιρετισμό του Προέδρου μας.

 

Όπως είπε, «σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, του κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, ο οποίος βρίσκεται εκτός Αθηνών σε άλλη συνδικαλιστική υποχρέωση και με εξουσιοδότησε να σας διαβάσω την ομιλία του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας τιμά και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή της Υπηρεσίας σας στις καθημερινές μάχες που δίνει το αστυνομικό σώμα  για να διατηρήσει το επίπεδο ασφαλείας της χώρας μας σε υψηλά επίπεδα.

Οι Ειδικές Κατασταλτικές Αντιτρομοκρατικές Μονάδες χαρακτηρίζονται από τον επαγγελματισμό των στελεχών τους, την άρτια εκπαίδευση και τον πιο σύγχρονο ατομικό εξοπλισμό, όπως μας διαβεβαιώνει η Ηγεσία και είδαμε ιδίοις όμασι και οι ίδιοι κατά την επίδειξη που έγινε πριν μερικούς μήνες στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την επικινδυνότητα της υπηρεσίας σας τη γνωρίζετε όσο καμία άλλη αστυνομική υπηρεσία και γι΄ αυτό έχουν θεσπισθεί από παλιά ειδικές οικονομικές ρυθμίσεις.

Δυστυχώς, επί προηγούμενης κυβέρνησης, λόγω των Μνημονίων και των περικοπών των μισθών και των επιδομάτων, χάθηκε τελείως και το δικό σας επίδομα. Καίτοι ομολογήθηκε ότι ήταν άδικο το κόψιμο αυτό, εντούτοις δεν φρόντισαν να το επαναφέρουν.

Καταγγείλαμε αυτήν την αυθαίρετη απόφαση, το αναδείξαμε ως βασικό μας αίτημα, το βάζαμε διαρκώς στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους υπουργούς, και τελικά, μετά την κυβερνητική αλλαγή, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η τροποποίηση του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 8002/1/520-γ΄ από 15-03-2018 ΚΥΑ για τη χορήγηση επιπλέον επιδόματος, ύψους 150,00 €, στους υπηρετούντες στην ΕΚΑΜ, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην αδικία που υποστήκατε. Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών, μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σύντομα θα υπάρξει οριστική λύση.

Η Ομοσπονδία μας, όπως γνωρίζετε επίσης, έχει ψηλά στις προτεραιότητές της την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας όλων των αστυνομικών. Εργαζόμαστε ώστε εντός του 2020, η μεγάλη αυτή εκκρεμότητα να ρυθμιστεί και αυτή, βάζοντας τέλος στην κοροϊδία πολλών ετών.

Εύχομαι, ως πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και με τη δική σας υποστήριξη, το 2020 να πετύχουμε όσα πεισματικά μας αρνούνται οι κυβερνώντες. Ο Έλληνας αστυνομικός προσφέρει πολλά στην κοινωνία και στην πατρίδα μας. Δικαιούται και αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης.

Εύχομαι λοιπόν, σε όλους και όλες καλή δύναμη, υγεία και πάντα καλότυχοι στις επικίνδυνες αποστολές που σας αναθέτει η πολιτεία, σε μια περίοδο που οι απειλές είναι πολλές και οι κίνδυνοι καραδοκούν σε κάθε σας βήμα.

Καλή χρονιά, συνδικαλιστική και υπηρεσιακή!»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου των ΕΚΑΜ Ανθυπαστυνόμου Βασιλείου ΛΑΠΠΑ, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στις 9 Ιανουαρίου 1997, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δραπέτη φυλακών στον Πύργο Ηλείας.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis