Διαψεύδει η Εισαγγελία τους ισχυρισμούς Χαϊκάλη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διαψεύδει η Εισαγγελία τους ισχυρισμούς Χαϊκάλη

 

Κατηγορηματικά διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομάσει ο Παύλος Χαϊκάλης τον Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας, όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Οι ίδιες πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι το όνομα ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν ότι θα δοθεί όταν έρθει η ώρα. 

Επισήμαναν δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει. 

Ο κ. Χαϊκάλης και η συνήγορός του, Έλενα Τζούλη, σε δηλώσεις τους την Κυριακή ισχυρίστηκαν ότι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές από τις 6 Δεκεμβρίου σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Υποστήριξαν ακόμη ότι η συμφωνία έγινε, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα, ενώ έκαναν λόγο για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές, έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης επισημαίνοντας ότι ουδεποτέ ειπώθηκε ότι το υλικό είναι νόμιμο. 

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και πρόσθεσε ότι «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».

Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Χαϊκάλη, οι εισαγγελικοί κύκλοι αναφέρουν ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί, καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. Αντικείμενο της είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας, όπως επισημαίνεται.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της θα καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Η κ. Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. 

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο, όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία λέγοντας:

«Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προσήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα». 

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν -όπως είπε η κ. Τζούλη- αμέσως οι Αρχές.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος». 

Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει τον Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά». Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση. 

Η έρευνα -εκτός απροόπτου- ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των Πάνου Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη και αναμένεται πολύ σύντομα πορισματική αναφορά του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

ΠΗΓΗ: news.in.gr