Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:48 | 16/12/2016

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύθηκαν σε ξένα και ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τo υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το δημοσίευμα της Χουριέτ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ στην ιστοσελίδα της, 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια μαζί με σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ίδιο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» αναφέρει ότι οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να δέσουν τα σκάφη τους.

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο μετά από σύντομη πτήση πάνω από την περιοχή, αποχώρησε. 

Στις 12.00 απέπλευσαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και - σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ -  "απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα τουρκικά ύδατα". 

Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα βίντεο το οποίο υποτίθεται ότι τραβήχτηκε το πρωί της Πέμπτης και είναι εμφανές ότι προέρχεται από τουρκικό ελικόπτερο.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis