ΔΙ.Α πυρόΣ και σιδήρου…

ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ
ΔΙ.Α πυρόΣ και σιδήρου…
Ώρα 16.10 και το κέντρο διαβιβάζει ότι γύρω στα 80 άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, πλησιάζουν το Α.Τ Κολωνού.
Για ακόμη μια φορά, οι πρώτοι που παίρνουν το σήμα, οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο, οι πρώτοι που επιλαμβανoνται.. 
 
103-1, 104-1 105-1 106-1 100Α1 100Α2 100Α3  ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΊΟ.
 
Φτάνοντας στο σημείο σε λιγότερο από 40" προλαβαίνουν τους αυτοκλητους υπερασπιστές της ανομίας, στα 20 μέτρα πριν το τμήμα.
 
80 άτομα, πλήρως εξοπλισμένα, με καδρονια, με αντισφυξιογονες μάσκες, με δακρυγόνα και φωτοβολίδες, και το χειρότερο.. με στρατιωτικού τύπου μαχαίρια, έτοιμοι και ψυχολογικά προετοιμασμενοι να αφαιρεσουν ζωές. Παρατεταγμενοι, με στρατιωτική οργάνωση και σχηματισμό, με τσάντες γεμάτες πέτρες και πολεμοφοδια, για μια.. "ειρηνική πορεία ενάντια στη βία" .. καπηλευοντας την μνήμη μιας αδικοχαμένης ζωής. Του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.
 
Στο Α.Τ Κολωνού, 4 άτομα, ανήμπορα να εναντιωθουν στις ορέξεις του όχλου, έχουν ήδη καλέσει το κέντρο Άμεσης Δράσης για βοήθεια.
 
Οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ των Αθηνών, προλαβαινουν και βάζουν τα κορμιά τους και τις μηχανές τους, μπροστά από τους συναδέλφους του τμήματος, για να μην διατρέξει κίνδυνο καμία ζωή, είτε συναδέλφου, είτε διερχομένων πολιτών από το σημείο. Απορροφούν όλο το μένος και την οργή των τραμπουκων, που καταφανως, έφτασαν εκεί, ώστε να χτυπήσουν, να σπάσουν, να λεηλατησουν, ακόμα και να σκοτώσουν αστυνομικό.
 
Ολοι οι αστυνομικοι της ΔΙ.ΑΣ, ενωμένοι, εκπαιδευμένοι, αποφασισμένοι, συντονισμένα, υπό των εντολών των αρχαιοτερων και ανωτέρων στο σημείο, καταφέρνουν να απωθησουν 80!! ατομα,παρότι δεχοντουσαν για αρκετή ώρα βροχή από καδρονια δακρυγόνα και φωτοβολίδες,και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την ακεραιότητα όλων των συναδέλφων και του τμήματος,αλλα να κερδίσουν και την παρτίδα για την ΕΛ.ΑΣ.
 
Αν η αποτρεπτική δύναμη της ΔΙ.ΑΣ δεν λειτουργούσε,
 
αν η ΔΙ.ΑΣ δεν είχε ενισχυθεί,
 
αν η ΔΙ.ΑΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ…..
 
αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε, στην καλύτερη για ένα τμήμα υπό κατάληψη και στη χειρότερη για νεκρούς, αιμοφυρτους και μαχαιρωμενους αστυνομικους.
 
5 αστυνομικοί τραυματιστηκαν και διακομιστηκαν στο 401 με σπασμένα δάχτυλα, γόνατα κτλ. Όλοι τους όμως, στα χέρια και στις αγκαλιές συναδέλφων τους, δίπλα τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Η μεγαλύτερη αμοιβή τους?
 
Το ευχαριστώ και τα δάκρυα των αστυνομικών του ΑΤ Κολωνού, που όπως έλεγαν:
 
"Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί, αν τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ είχαν έρθει 1 λεπτό αργότερα" .
 
Τα ερωτήματα πολλά, για την συνολική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ και για το δίκτυο πληροφοριών-ασφαλείας που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό πλήρη λειτουργία μια μέρα πριν της 6 Δεκεμβρίου, όμως δεν είναι για τωρα, ούτε εγώ ο κατάλληλος να τα θέσει, το δεδομένο χρονικο διάστημα.
 
Η μέρα είναι κερδισμένη για την ΕΛ.ΑΣ, νίκησε η νομιμότητα και η ασφάλεια. Την μέρα στον Κολωνό την κέρδισε η ΔΙ.ΑΣ.
 
ΔΙ-κυκλη ΑΣ-τυνόμευση Άμεσης Δράσης κυρίες και κύριοι…
Λεπίδας Σπυρίδων
Τακτικό Μέλος Δ.Σ - Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α
Αντιπρόσωπος ΔΙ.ΑΣ Αθηνών