Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 26/01/2015

Η ταινία - ντοκιμαντέρ  «Οικογενειακή υπόθεση»  της Αγγελικής Αριστομενοπούλου απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Μουσική και Θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς Φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων «Fipa», το οποίο ολοκληρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου ακολουθεί την πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας, τους Ξυλούρηδες, καταγράφοντας τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών, μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις.
 

 
 

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις: «Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν για τη ζωή τους και τη μουσική τους, όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;».

Η παραγωγή ανήκει στην Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε.  Η ταινία, η διανομή της οποίας ξεκίνησε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, θα προβάλλεται από τις  29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον, στη Γλυφάδα  στο Cinepolis, στην Τρίπολη στο CineVille και στο Ρέθυμνο στο CineLand.
Στη διοργάνωση του «Fipa»  συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται  φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

 
 

Είναι  γιορτή της δημιουργίας, πλουσιότερη κάθε χρόνο σε μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και ιστορίες που απαρτίζουν την «αφρόκρεμα» του οπτικοακουστικού κόσμου. Για πέντε ημέρες κάθε χρόνο, το «Fipa» ταξιδεύει από τη μια χώρα στην άλλη και από ήπειρο σε ήπειρο.

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis